Εμβόλιο: Έρχεται τρίτη δόση και για τους κάτω των 50 ετών

Sağlık - 21-10-2021 11:28 972 kez okundu.

Εμβόλιο: Έρχεται τρίτη δόση και για τους κάτω των 50 ετών

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους προανήγγειλε τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού και στους κάτω των 50 ετών.
Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, χαρακτήρισε αναπόφευκτο το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα με το τέταρτο κύμα της πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.


«Ο κορονοϊός είναι εδώ και δεν θα φύγει», είπε και συμπλήρωσε πως όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο συντομότερα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Διευκρίνισε πως είναι μικρή η διαφορά της Ελλάδας στα ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19, σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξήγησε πως γίνεται συχνά σύγκριση με τις πρώτες χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ κοντά σε αυτές. Ωστόσο, τόνισε πως «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια».

Τρίτη δόση και για τους κάτω των 50 ετών
Αναφορικά με την 3η δόση του εμβολίου για τον κορoνοϊό, προανήγγειλε πως σύντομα θα έρθει η σειρά και για τους κάτω των 50 ετών, καθώς αναμένεται η ανάλυση των δεδομένων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Μάλιστα ο ίδιος ζήτησε από τους πολίτες να σταματήσουν να κάνουν τεστ ανστισωμάτων.

dikaiologitika

DİĞER HABERLER
'Covid-19 pandemisi bu yıl bitebilir'

'Covid-19 pandemisi bu yıl bitebilir'

31-03-2022 - Sağlık

Korona'da Deltacron geliyor.

Korona'da Deltacron geliyor.

11-03-2022 - Sağlık