Ελληνικά
Giriş Tarihi : 25-10-2016 21:42   Güncelleme : 25-10-2016 21:42

Στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου ο Μπαράκ Ομπάμα

Στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου ο Μπαράκ Ομπάμα

Παρότι πληροφορίες για την επίσκεψη του Αμερικανικού Προέδρου είχαν διαρρεύσει από την προηγούμενη εβδομάδα, τόσο η ελληνική όσο και η αμερικανική πλευρά δεν το είχαν επιβεβαιώσει επίσημα.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος θα φτάσει στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα επαναβεβαιώσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να εισέλθει η ελληνική οικονομία στο μονοπάτι της σταθερότητας και της επανόδου στην ευημερία» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Παράλληλα, τονίζεται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα καταστήσει σαφή την εκτίμηση της αμερικανικής κυβέρνησης στη γενναιοδωρία της κυβέρνησης αλλά και του ελληνικού λαού προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι στη «γενέτειρα της δημοκρατίας», ο Αμερικανός πρόεδρος θα επαναβεβαιώσει την αξία των δημοκρατικών αξιών που έχουν συμβάλει τόσο πολύ στην ειρήνη και την ευημερία της Ευρώπης αλλά και του υπόλοιπου κόσμου.