Ελληνικά
Giriş Tarihi : 25-08-2016 10:56   Güncelleme : 25-08-2016 10:56

Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να απειληθεί η εθνική μας ασφάλεια

Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να απειληθεί η εθνική μας ασφάλεια

Από την συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση του ΠτΔ με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Κτιριακό Συγκρότημα.

 

Στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι ζητείται ειδικά η έκδοση του αρχηγού της FETÖ Φετουλάχ Γκιουλέν.

 

«Πιστεύω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα κάνουν τα αναγκαία βήματα για να ανταποκριθούν στην δικαιολογημένη προσδοκία μας σ’ αυτό το θέμα», υπογράμμισε.
 

Ο κ. Ερντογάν ανέφερε εξάλλου τα παρακάτω:

 

«Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της Νταές, είναι το σπουδαιότερο ζήτημα στην περιοχή. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαχωρισμό μεταξύ καλής και κακής τρομοκρατικής οργάνωσης. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να απειληθεί η εθνική μας ασφάλεια».

 

Από την πλευρά του ο Αμερικανός αξιωματούχος, είπε το εξής:

 

«Δεν έχουμε κανέναν λόγο να προστατεύουμε τον αρχηγό της FETÖ Γκιουλέν».

 

Από την πρώτη στιγμή της απόπειρας πραξικοπήματος, σταθήκαμε με το μέρος σας, είμαστε μαζί σας, υπογράμμισε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας τα εξής:

 

«Οι ΗΠΑ θα προσφέρουν κάθε υποστήριξη για να εμφανιστούν ενώπιον δικαιοσύνης όλοι όσοι έχουν σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία όσον αφορά την έκδοση του Γκιουλέν».

 

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο τουρκικός και ο αμερικανικός λαός δεν θα κάνουν βήμα πίσω απέναντι στην τρομοκρατία και συμπλήρωσε:

 

«Ο αμερικανικός λαός είναι με το μέρος σας. Ο Μπάρακ Ομπάμα ήταν από τους πρώτους που τηλεφώνησαν. Λυπάμαι. Μακάρι να μπορούσα να έρθω εδώ νωρίτερα».

trt