Ελληνικά
Giriş Tarihi : 17-10-2015 08:53   Güncelleme : 17-10-2015 08:53

Με 154 'ΝΑΙ' υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

Με 154 'ΝΑΙ' υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο
"Πέρασε" το Πολυνομοσχέδιο. Απουσίαζε η Βασιλική Κατριβάνου του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσε, όμως, "ναι" με επιστολή. Ο Νίκος Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ ψήφισε "ναι" επί της αρχής αλλά καταψήφισε σειρά άρθρων.

Δίχως διαρροές για την συμπολίτευση αλλά με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκο Νικολόπουλο να καταψηφίζει συγκεκριμένα άρθρα υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρόικας.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου υπερψήφισαν οι 154 από τους 155 βουλευτές καθώς απουσίαζε η Βασιλική Κατριβάνου η οποία όμως απέστειλε επιστολή με την οποία ανέφερε ότι αν λάμβανε μέρος στην ψηφοφορία θα ψήφιζε «Ναι». Κατά του νομοσχεδίου ψήφισαν 141 βουλευτές όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης (απουσίαζε ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Άννα Καραμανλή της ΝΔ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μανιάτης καθώς και η Κατερίνα Μάρκου του Ποταμιού).

Ο Νίκος Νικολόπουλος υπερψήφισε μεν το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής αλλά καταψήφισε σειρά άρθρων που αφορούν δυσμενείς συνταξιοδοτικές και φορολογικές ρυθμίσεις (1, 2, 5, 10, 13 και 21). Ουσιαστικά δηλαδή καταψήφισε έξι από τα οκτώ άρθρα για τα οποία είχαν καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

AdminAdmin