Ελληνικά
Giriş Tarihi : 10-05-2015 07:14   Güncelleme : 10-05-2015 07:14

Ομαδικό 'ντου' αστυνομικών εκτός υπηρεσίας σε νεαρούς

Ομαδικό 'ντου' αστυνομικών εκτός υπηρεσίας σε νεαρούς

Ένα απίστευτο σκηνικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας, και μάλιστα αστυνομικών που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, συνέβη λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Παρασκευής, 8 Μαΐου 2015, σε κεντρικό σημείο της Νέας Ορεστιάδας.

Ομάδα 50 περίπου αστυνομικών με πολιτικά (οι οποίοι έφθασαν στην πόλη για να ενισχύσουν τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις ενόψει της συγκέντρωσης του Σαββάτου 9/5, στις Καστανιές, κατά του φράχτη) επιτέθηκε σε ομάδα νεαρών, οι οποίοι προηγουμένως τους είχαν αποδοκιμάσει και τους ζητούσαν να φύγουν από την περιοχή. Το “ντου” των αστυνομικών, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν μπροστά στο περιστατικό, έγινε με μπουνιές, κλωτσιές και “καρατιές”, ενώ καμιά δεκαριά από τους “αστυνομικούς” χρησιμοποίησαν καρέκλες και πήραν στο κυνήγι τους νεαρούς, με αποτέλεσμα να...γενικευτεί ο χαμός στον πεζόδρομο της Πρόκου!

Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές (μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος), ενώ φρόντισε να “φυγαδεύσει” με λεωφορεία τους αστυνομικούς, οι οποίοι μάλλον ανήκουν σε διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έτρωγαν σε εστιατόριο που βρίσκεται στην οδό Αγίων Θεοδώρων, απέναντι από τους πεζοδρόμους της Σοφίας Νικολάου και Πρόκου. Μια μικρή ομάδα νεαρών, 10 περίπου ατόμων, που αντιλήφθηκε την παρουσία τους, άρχισε να τους αποδοκιμάζει από το απέναντι πεζοδρόμιο και να τους ζητά “να φύγουν από εδώ”, ενώ κάποιοι τους αποκάλεσαν “χρυσαυγίτες”. Μερικοί από τους αστυνομικούς απάντησαν, και μάλιστα με ιδιαίτερο προκλητικό τρόπο. Αποχωρώντας από το εστιατόριο, κι ενώ οι λεκτικές αντιπαραθέσεις συνεχιζόταν από απόσταση, οι “εκπρόσωποι του νόμου” σταμάτησαν λίγα μέτρα παρακάτω, στη γωνία Αγίων Θεοδώρων και Βασ. Κωνσταντίνου, συνεχίζοντας τον “διάλογο”, ο οποίος μετατράπηκε σε ξαφνική “ομαδική επίθεση” χουλιγκάνικου τύπου από την πλευρά των εκτός υπηρεσίας αστυνομικών. Για μερικά λεπτά το σημείο μετατράπηκε σε “πεδίο μάχης” με καρέκλες να εκτοξεύονται για “επίθεση- άμυνα”, ενώ οι “γυμνασμένοι ΜΑΤάδες”, με ιδιαίτερο μένος, έκαναν επίδειξη πολεμικών τεχνών. Αφού ολοκλήρωσαν την “εκ του νόμου οριζόμενη αποστολή τους”, υποχώρησαν συντεταγμένα και άφησαν τα “υπόλοιπα” στους άνδρες της τοπικής ασφάλειας που προχώρησαν στις προσαγωγές.

Περίπου εβδομήντα άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, αλλά και την προσαγωγή των αστυνομικών που πρωτοστάτησαν στην επίθεση που είχε προηγηθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις και αυτή την ώρα (02.00 π.μ,) λαμβάνονται καταθέσεις από τους “κατηγορούμενους”.

Το όλο περιστατικό, με αστυνομικούς εκτός υπηρεσίας να επιτίθενται συντεταγμένα σε πολίτες μετά από λεκτική αντιπαράθεση, διεκδικεί μοναδικότητα αστυνομικής αυθαιρεσίας και θα πρέπει να διερευνηθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ηγεσία του οποίου διατείνεται ότι επιχειρεί να αλλάξει το “μοντέλο”στις σχέσεις αστυνομίας - πολίτη.

Πηγή

AdminAdmin