Ελληνικά
Giriş Tarihi : 11-05-2014 09:17   Güncelleme : 11-05-2014 09:17

ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ... ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

κάποιος πρέπει να σου υπενθυμήσει την Συνθήκη της Λωζάννης

ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ... ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Η ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ  ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

 Σε ό, τι αφορά την άλλη τροπολογία που έφερε η Κυβέρνηση για τους επικεφαλής των αυτοδιοικητικών συνδυασμών των Περιφερειαρχών ή των Δημάρχων, για τις απεριόριστες τηλεοπτικές εμφανίσεις, θα αντιληφθώ πλήρως την άρνηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και της αντιπολίτευσης της Κυβέρνησης. (Διότι, πλέον έχει εξελιχθεί μία κατάσταση όπου έχουμε μια Κυβέρνηση με πολύ ισχυρή εσωκομματική αντιπολίτευση: ΠΑΣΟΚ εναντίον Νέας Δημοκρατίας).

 Συμφωνώ με τον φόβο που εκφράζεται, ότι θα μπορούν οι καναλάρχες - καθορίζουν το πολιτικό τοπίο έτσι και αλλιώς - να βγάζουν όποιον θέλουν από τους εκλεκτούς τους και οι άλλοι να μένουν απ’ έξω. Δέκα φορές ο άλφα υποψήφιος, μία φορά ο αντίπαλός του υποψήφιος. Την άρνηση για υπερψήφιση της τροπολογίας, να την αντιληφθώ.

 Αυτό, όμως, που δεν αντιλαμβάνομαι - και σας το δείχνω με φωτογραφία - είναι στην περιοχή της Θράκης να βγαίνει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του κόμματός του ΠΑΣΟΚ με αφίσα στα τουρκικά.  Μόνο στα τουρκικά.

Αυτό δεν το αντιλαμβάνομαι.

 Εδώ είναι Ελλάδα! Επίσημη γλώσσα είναι η ελληνική! Οι πολίτες στη Θράκη είναι Έλληνες!

 Αυτό πρέπει να τελειώνει. Και το δίγλωσσο του ΣΥΡΙΖΑ και το μονόγλωσσο του ΠΑΣΟΚ.

Και, δυστυχώς, έχω ανακαλύψει ότι στην ίδια λογική παίζουν και υποψήφιοι από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Σταματήστε το αυτό τώρα. Μαχαίρι. Τελειώστε το. Είναι αντεθνικό. Δεν το καταλαβαίνετε; Είναι κίνδυνος.

Εμείς, κύριε Πρόεδρε, σαν συνδυασμός «Μακεδονία -Θράκη - Ελλάδα μας» σας εγγυόμαστε - και απευθύνομαι στη Βουλή των Ελλήνων - για ένα πράγμα:

Ορκίστηκα στο Ελληνικό Σύνταγμα. Ορκίστηκα στην ελληνική σημαία. Θα φωνάζω με κάθε ευκαιρία «Προξενείο Στοπ», αλλά και «Σκόπια Στοπ», μια που ετοιμάζεται να δοθεί πακέτο το όνομα της ελληνικής, της μίας και μοναδικής Μακεδονίας, στους Σκοπιανούς, όταν σαν και χθες ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο ιδρυτής της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, δάκρυσε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης μιλώντας για το όνομα της Μακεδονίας. Κάτι που προφανώς το έχουν ξεχάσει εκείνοι οι οποίοι έριξαν την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για να έρθουν τώρα να το ξεπουλήσουν μετά από πολλά χρόνια σε αυτόν τον γελωτοποιό των Βαλκανίων που λέγεται Γκρουέφσκι.

Σας παρακαλώ πάρα πολύ μην τελειώσετε την Ελλάδα! Μην διαλύσετε την Ελλάδα!

Εμείς θα σταθούμε εκεί, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στο μετερίζι μας.

Και καλώ από τώρα όλους τους υποψήφιους συνδυασμούς Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δημοτικούς και περιφερειακούς, να μας πουν τώρα, έντιμα, ποιους έχουν στον κόρφο τους μέσα από το προξενείο».

AdminAdmin