Ελληνικά
Giriş Tarihi : 19-03-2022 11:08

Κραυγή αγωνίας από 47χρονο πολίτη

Κραυγή αγωνίας από 47χρονο πολίτη

Άλλη μία υπόθεση κοινωνικής αναλγησίας των εταιρειών παροχής ηλεκτρισμού έναντι των πολιτών - πελατών τους που αντιμετωπίζουν αποδεδειγμένα σοβαρό πρόβλημα βάναυσης μείωσης του εισοδήματός τους έρχεται να καταδείξει την κατηφόρα στην οποία κινούνται.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πολίτης αντιμετωπίζει σωρεία σοβαρών προβλημάτων υγείας. Ένας καθ' όλα αξιοπρεπής μέσος Έλληνας μπαίνει για λόγους υγείας στο περιθώριο της ζωής και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Η εταιρεία, αντί να ασχοληθεί με το πρόβλημα και να το επιλύσει με ευαισθησία και ορθολογισμό λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά γεγονότα, τον αντιμετωπίζει ως «έναν ακόμη μπαταξή». Ε, λοιπόν, μόνον αυτό δεν είναι ο δυστυχής πολίτης.

Η ιστορία του 47χρονου

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο 47χρονος είναι κάτοικος Ηρακλείου. Διαμένει με τη σύζυγό του στην ευρύτερη περιοχή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της πόλης. Εργαζόταν ως οδηγός φορτηγών και ζούσε μια ήρεμη και αξιοπρεπή ζωή όταν οι ασθένειες -η μία μετά την άλλη- του χτύπησαν την πόρτα. Πιο συγκεκριμένα, πάσχει από ανεύρυσμα ανιούσας αορτής, Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), η οποία του προκαλεί υπνική άπνοια, άρα είναι υποχρεωμένος να κοιμάται με bipap μηχάνημα το οποίο υποστηρίζει την αναπνοή του, ενώ λαμβάνει καθημερινά ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Τα παραπάνω σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τον οδήγησαν στη δύσκολη και στενάχωρη απόφαση να εγκαταλείψει τη δουλειά του. Έτσι, για ένα διάστημα ασχολήθηκε με το σκραπ. Πλέον αδυνατεί να αντεπεξέλθει ακόμα και σε αυτό, καθώς πρέπει να βρίσκεται κοντά στα μηχανήματα που τον κρατούν στη ζωή.

Σήμερα ζει με τα χρήματα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, τα οποία όμως δεν αρκούν ούτε στο ελάχιστο ώστε να καλύπτει, έστω και στοιχειωδώς, τις υποχρεώσεις τις δικές του αλλά και της συνομήλικης συζύγου του, η οποία ανεβαίνει και εκείνη τον δικό της Γολγοθά, σηκώνοντας αγόγγυστα στις πλάτες της έναν Σταυρό ιδιαίτερα βαρύ.

Μαζί με το άρρωστο ζευγάρι μένουν συχνά και τρία ανήλικα κορίτσια, ηλικίας δημοτικού, εγγόνια από τον γιο του, το μέλλον των οποίων προδιαγράφεται ζοφερό. Τα κορίτσια βοηθούν καμιά φορά τον παππού τους στη συλλογή φρέσκων βοτάνων, τα οποία πουλά φρέσκα και αποξηραμένα για να ζήσει.

Κινδυνεύει να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Ο 47χρονος μέρα με τη μέρα κινδυνεύει να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς αδυνατεί να ανταποκριθεί στον λογαριασμό των 2.500 ευρώ, αφού σε κάθε νέο λογαριασμό συσσωρεύονται νέα χρέη, ενώ θα πρέπει διαρκώς να διαπραγματεύεται για τα χρέη των προηγούμενων μηνών.

Παρά τον υπέρογκο κάθε φορά λογαριασμό, ο πάροχος του ρεύματος τον ενημερώνει ότι υπάρχει κίνδυνος αποκοπής της σύνδεσης. Οι λογαριασμοί του ρεύματος αυξάνονται μήνα με τον μήνα και ο 47χρονος έψαξε πολλούς τρόπους ρύθμισης των χρεών. Χτύπησε πόρτες, παρακάλεσε, αλλά δυστυχώς έπεφτε συνεχώς σε ώτα μη ακουόντων. Ζήτησε από την εταιρεία του ρεύματος διακανονισμούς, και κάθε φορά έγραφε και έσβηνε πάνω στους λογαριασμούς ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις.

Έτσι, με τα υπέρογκα ποσά και τις χρεώσεις λόγω της ενεργειακής κρίσης, σε κάθε νέο λογαριασμό χάνει τη ρύθμιση και πρέπει να κάνει νέα, μιας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα δυσβάστακτα έξοδα. Ο 47χρονος έχει λάβει επιδότηση 192 ευρώ/4μηνο, το οποίο όμως αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό για εκείνον και την οικογένειά του.

https://www.zougla.gr/greece/article/kravgi-agonias-apo-47xrono-politi

LMLM