Ελληνικά
Giriş Tarihi : 21-02-2022 10:48   Güncelleme : 21-02-2022 10:48

Κοινωνικό μέρισμα λίγο πριν το Πάσχα, ποιοι είναι στην pole position για πληρωμή

Κοινωνικό μέρισμα λίγο πριν το Πάσχα, ποιοι είναι στην pole position για πληρωμή

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει κοινωνικό μέρισμα - δώρο Πάσχα, ένα έκτακτο επίδομα με στόχο την ανάσχεση της ακρίβειας που «θερίζει» ολόκληρη την Ευρώπη.
Πριν από περίπου 10 μέρες, στη δημοσιότητα ήρθε σενάριο για παροχή voucher 100 ευρώ για ψώνια σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Στη συνέχεια, το voucher 100 ευρώ έγινε δώρο Πάσχα, όπως δόθηκε τα Χριστούγεννα σε χαμηλοσυνταξιούχους και σε δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Αυτό το μοντέλο αναμένεται να ακολουθηθεί και τώρα, με τις πληρωμές να τοποθετούνται πριν το Πάσχα. Οι πληρωμές θα αφορούν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τους δικαιούχους και του βοηθήματος των Χριστουγέννων.

Η τελική απόφαση για το ύψος του επιδόματος και το εύρος των δικαιούχων θα ανακοινωθεί όταν ξεκαθαρίσει το ύψος της ανάκαμψης της χώρας για το 2022.

Το Υπουργείο Οικονομικών θέλει να ακολουθήσει μοντέλο ανάλογο με εκείνο των μέτρων στήριξης για τον κορονοϊό, το οποίο αναδείχθηκε το πιο αποδοτικό πανευρωπαϊκό, αφού κάλυψε τα 2/3 των επιπτώσεων στα εισοδήματα των πολιτών.

Με ειδικό αλγόριθμο θα γίνεται διαφορετική αξιολόγηση. Ο μηχανισμός αυτός που ψάχνει ποιοι είναι πιο ευάλωτοι και που θα μοριοδοτούνται με βάση τις συνολικές «ευπάθειες» που έχουν απέναντί ​​τους στις ανατιμήσεις.

Δηλαδή συνοπτικά θα εκτιμήσει:

Χαμηλό ή και μεσαίο εισόδημα
Είδος του εισοδήματος
Μία και μοναδική πηγή εισοδήματος
Σύνθεση νοικοκυριού
Ωστόσο, για άλλες κατηγορίες εισοδημάτων που θα αυξηθούν, οι υποψήφιοι θα μειωθούν ή καθόλου πιθανότητες επιλογής.

LMLM