Ελληνικά
Giriş Tarihi : 07-02-2022 09:53   Güncelleme : 07-02-2022 09:53

Έρχεται κακοκαιρία «εξπρές» από το απόγευμα

Έρχεται κακοκαιρία «εξπρές» από το απόγευμα

Ένας αεροχείμαρρος που θα έρθει από τη δυτική Ευρώπη θα προκαλέσει σοβαρή επιδείνωση του καιρού την Τρίτη. Όπως έγραψε στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου πρόκειται για ένα σφοδρό και μάλλον ασυνήθιστο καιρικό φαινόμενο που θα φέρει θυελλώδεις ανέμους έντασης έως και 10 μποφόρ. 

«Δεν είναι κάτι που βλέπει κανείς κάθε μέρα στους προγνωστικούς χάρτες! Ένας αεροχείμαρρος με ανέμους (κίτρινο χρώμα) οι ριπές των οποίων θα αγγίζουν τα 240χιλ/ώρα στο εσωτερικό του, στα 5000 όμως μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το βράδυ της Κυριακής 6/2, πάνω από την ανατολική Αγγλία έως και τις Κάτω Χώρες! Κινούμενος ανατολικότερα και σταδιακά εξασθενούμενος, είναι αυτός που θα φέρει την επιδείνωση ΕΞΠΡΕΣ του καιρού αργά το βράδυ πρώτα στα βόρεια και τη Τρίτη 8/2 και στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, προκαλώντας πολύ ισχυρούς έως σφοδρούς κατά τόπους βοριάδες και στην Ελλάδα όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και στη στεριά, με ριπές που ίσως ξεπεράσουν τοπικά και τα 9-10 μποφόρ» γράφει  σε ανάρτηση του.

Δείτε την ανάρτηση του: 

Σε άλλη ανάρτηση ο Σάκης Αρανούτογλου αναφέρει: «Εντυπωσιακή φαίνεται να είναι και η βουτιά της ατμοσφαιρικής πίεσης κατά τη διάρκεια της Δευτέρας! Όπως θα δείτε και στο γράφημα η ατμοσφαιρική πίεση στην Θεσσαλονίκη αναμένεται να πέσει σχεδόν 20hpa μέσα σε 36 περίπου ώρες! Σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν ο Βαρδάρης στη Θεσσαλονίκη του δίνει και καταλαβαίνει και υπήρξαν περιπτώσεις που οι ριπές του άνετα άγγιζαν και τα 80plus χιλιόμετρα την ώρα (δηλαδή τα 9plus Μποφόρ)!!! Για να δούμε τι θα μας φέρει την ερχόμενη Τρίτη με τα αυριανά και μεθαυριανά πιο φρέσκα προγνωστικά στοιχεία».

Δείτε την δεύτερη ανάρτηση:  

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας: 

LMLM