Ελληνικά
Giriş Tarihi : 16-01-2022 14:39   Güncelleme : 16-01-2022 14:39

Σεισμική δόνηση 5,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Χαλκδικής - Αισθητός σε πολλές περιοχές

Σεισμική δόνηση 5,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Χαλκδικής - Αισθητός σε πολλές περιοχές

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:48 το μεσημέρι της Κυριακής σε απόσταση 20 χλμ. νότια, νοτιοδυτικά του Άθου.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 20 χλμ νότια, νοτιοδυτικά του Άθου. Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είναι 19,3 χλμ.

Η Ζούγκλα επικοινώνησε με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για ένα γνωστό ρήγμα και πως υπάρχει καλή σεισμική ακολουθία, σύμφωνα με τις μετρήσεις που κάναμε έως τώρα».

Ο δήμαρχος Πάρης Ντέμπλας μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε ότι έως τώρα δεν έχουν καταγραφεί ζημιές, ενώ υπογράμμισε ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση επηρέασε όλο τον δήμο Σιθωνίας.

«Ήταν πάρα πολύ έντονος ο σεισμός και είχε διάρκεια. Έγινε αισθητός σε όλο τον δήμο Σιθωνίας, από τη Συκιά έως τον Μαρμαρά και τη Νικήτη». Μάλιστα, ο ίδιος συνέχισε και επισήμανε ότι «έως τώρα δεν έχει αναφερθεί κάποια ζημιά σε κτήριο ή τραυματισμοί», ωστόσο, «αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε κινητοποίηση του μηχανισμού».

Σημειώνεται ότι ο σεισμός έγινε αισθητός και σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη), ενώ αναφορές υπήρξαν και από Λάρισα, Βόλο και Μυτιλήνη.

LMLM