Ελληνικά
Giriş Tarihi : 04-01-2022 17:25   Güncelleme : 04-01-2022 17:25

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη

Μετά τη μετάλλαξη Όμικρον, έρχεται και μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού. Αυτή τη φορά εντοπίστηκε σε επιβάτη που ταξίδεψε από το Καμερούν στη νότια Γαλλία.

Την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει τον πλανήτη, οι επιστήμονες στη Γαλλία εντόπισαν μια νέα μετάλλαξη κορονοϊού σε ταξιδιώτη από το Καμερούν. Η νέα παραλλαγή έχει εντοπιστεί σε 12 άτομα από την κοινότητα Φορκαλκιέ, στον γαλλικό νομό Αλπ Ντε Οτ Προβάνς στην περιφέρεια Προβηγκίας - Άλπεων - Κυανής Ακτής.


«Στη Γαλλία περιγράφεται μια καινούργια παραλλαγή με 30 περίπου μεταλλάξεις (σ.σ. γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 46 την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον έχει 37!) και 25 διαγραφές αμινοξέων στο γενετικό του υλικό, που δείχνει την ικανότητα που έχει ο ιός συνεχώς να μεταλλάσσεται, πιστεύουμε προς κατεύθυνση που δε θα είναι τόσο παθογόνος» είπε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης (04.01.2022) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως έγινε γνωστό, ο άνθρωπος που ταξίδεψε από το Καμερούν στη νότια Γαλλία, έχει κολλήσει με τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού 12 άτομα. Οι αρχικές μελέτες αναφέρουν πως τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης έδειξαν «άτυπους συνδυασμούς μεταλλάξεων».

Η νέα μετάλλαξη έχει την προσωρινή ονομασία B.1.640.2 ή IHU, από το ερευνητικό κέντρο IHU – Méditerranée Infection στη Μασσαλία που την εντόπισε.

Η νέα μετάλλαξη έχει εντοπιστεί στην κοινότητα Φορκαλκιέ, στο νομό Αλπ Ντε Ωτ Προβάνς, στην περιοχή Προβηγκίας – Άλπεων – Κυανής Ακτής. Το κρούσμα καταγράφηκε τον Νοέμβριο. Ο ταξιδιώτης είχε μείνει στο Καμερούν τρεις μέρες.


Αυτό που κάνει μια παραλλαγή πιο γνωστή και επικίνδυνη είναι η ικανότητά της να πολλαπλασιάζεται λόγω του αριθμού των μεταλλάξεων που έχει σε σχέση με τον αρχικό ιό", έγραψε. "Για την ώρα πρέπει να εξετάσουμε σε ποια κλίμακα επικινδυνότητας θα ενταχθεί η εν λόγω παραλλαγή", ανέφερε χαρακτηριστικά.