Ελληνικά
Giriş Tarihi : 08-11-2021 10:34   Güncelleme : 08-11-2021 10:34

Πρόβλεψη για 9.000 κρούσματα τον Δεκέμβριο

Πρόβλεψη για 9.000 κρούσματα τον Δεκέμβριο

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πανδημίας, καθώς η χώρα καταγράφει περίπου 6.000 - 7.000 κρούσματα καθημερινά την τελευταία εβδομάδα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαρηγιάννης συγχαίρει την εκκλησία για την προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τον εμβολιασμό. «Η προσέγγιση της αγάπης και του διαλόγου είναι η προσέγγιση που λειτουργεί. Χαίρομαι που η εκκλησία κάνει ότι μπορεί», αναφέρει.


«Είμαστε σε αυξητική πορεία τις τελευταίες ημέρες. Ξεπεράσαμε τα 6.000 κρούσματα, θα συνεχίσουν να ανεβαίνoυν αυτή τη βδομάδα, γιατί τα μέτρα δεν έχουν ακόμα επίδραση, κάτι που είναι προφανές».

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν πρόκειται να φτάσουμε τα 10.000 κρούσματα εάν τα μέτρα εφαρμοστούν, ενώ εκτιμάει ότι θα φτάσουμε τα 9.000 κρούσματα στις αρχές Δεκεμβρίου. «Τα μέτρα θα λειτουργήσουν σαν φρένο, δεν θα σταματήσουν όμως ολοκληρωτικά την πανδημία».

«Τα μέτρα δεν θα ανατρέψουν την πορεία της πανδημίας άμεσα, θα χρειαστεί χρόνος. Πρέπει να κάνεις κάτι πολύ δραστικό όταν έχεις τέτοια διασπορά στην κοινότητα», δήλωσε και ανέφερε ότι ο ρυθμός εμβολιασμού, σε συνδυασμό με τον ρυθμό της φυσικής ανοσίας λόγω νόσησης, θα φέρει την  αποκλιμάκωση γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου.

«Εκτιμάται ότι τα Χριστούγεννα θα υπάρξει πτωτική πορεία, οι τιμές θα φτάνουν τα 5.000 κρούσματα. Τότε η κυβέρνηση και οι ειδικοί θα πρέπει να κρίνουν πως θα διαχειριστούν την κατάσταση με την πανδημία», κατέληξε ο κ. Σαρηγιάννης.

LMLM