Ελληνικά
Giriş Tarihi : 01-11-2021 13:03   Güncelleme : 01-11-2021 13:03

Βόρεια Ελλάδα: Έκτακτη σύσκεψη για Κορωνοϊό, αποφάσεις για νέα μέτρα

Βόρεια Ελλάδα: Έκτακτη σύσκεψη για Κορωνοϊό, αποφάσεις για νέα μέτρα

Έκτακτη σύσκεψη υπό τους υπουργούς Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και Γιώργο Γεραπετρίτη, πραγματοποιείται σε λίγη ώρα στο Μαξίμου για τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και την έκρηξη της πανδημίας. Πιθανή η ανακοίνωση νέων μέτρων.

Στην σύσκεψη θα λάβουν μέρος οι περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και ίσως να προχωρήσουν και στην λήψη μέτρων.


Τα νοσοκομεία στην Βόρεια Ελλάδα δέχονται εδώ και μεγάλο διάστημα μεγάλη πίεση με τις κλίνες ΜΕΘ να λιγοστεύουν αλλά και τις απλές κλίνες πλέον να είναι στα όριά τους.

Νέα μέτρα στο τραπέζι
Η κυβέρνηση και οι ειδικοί σκέφτονται μέτρα που θα περιορίζουν περαιτέρω τους ανεμβολίαστους πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθούν μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών. Παράλληλα, όπως έχουν πει, οι εξωτερικοί χώροι με πλαϊνές τέντες θα πάψουν να θεωρούνται εξωτερικοί, με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση σε αυτούς οι ανεμβολίαστοι πολίτες.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα νυχτερινά κέντρα σε περίπτωση που αυξηθούν και άλλο τα κρούσματα. Για αρχή ίσως ανακοινωθεί και πάλι το τέλος της μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

ADVERTISING

Τρία rapid test για τους ανεμβολίαστους
Ως μέτρο περιορισμού και ιχνηλάτησης της νόσου εξετάζεται να αυξηθεί η υποχρεωτικότητα rapid test σε 3 από 2 που ισχύει σήμερα, για κλάδους όπως η εστίαση.

Βέβαιο θεωρείται επίσης ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι για να προσέλθουν στην εργασία τους θα πρέπει να κάνουν 2 αντί για 1 rapid test την εβδομάδα, με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους.