Ελληνικά
Giriş Tarihi : 31-10-2021 11:24   Güncelleme : 31-10-2021 11:24

Εκπτώσεις 2021: Πότε αρχίζουν

Εκπτώσεις 2021: Πότε αρχίζουν

Αύριο Δευτέρα, 01.11.2021, αρχίζει η περίοδος των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων η οποία και θα διαρκέσει 15 ημέρες.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή, 07.11.2021, με το προτεινόμενο ωράριο να είναι από τις 11:00 το πρωί μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα.

Ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις

Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Στο διάστημα αυτό παρέχεται από το νόμο η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της περιόδου, που φέτος συμπίπτει με την 7η Νοεμβρίου, με προτεινόμενο από τον Ε.Σ.Α ωράριο λειτουργίας, από τις 11:00′ έως τις 18:00′.

Με την ευκαιρία της έναρξης των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, απευθυνόμενος στους καταναλωτές δηλώνει ότι όλες οι εμπορικές αγορές της Αθήνας παραμένουν ασφαλείς, τα καταστήματα με πραγματικό αίσθημα ευθύνης συνεχίζουν να τηρούν ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας και καλεί τους καταναλωτές να ενισχύσουν όσο μπορούν την αγορά, εκμεταλλευόμενοι τις μειωμένες τιμές των προς διάθεση προϊόντων.

Τέλος, απευθυνόμενος ο πρόεδρος στους εμπόρους, τους διαβεβαιώνει πως ο σύλλογος, με γνώμονα την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών της χώρας, εμμένει στο αίτημα του για άμεση κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων δεν έχουν ακόμα καταργηθεί.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

LMLM