Ελληνικά
Giriş Tarihi : 27-10-2021 11:12   Güncelleme : 27-10-2021 11:12

Ανοίγει η πλατφόρμα για τη δεύτερη δόση των εμβολιασμένων με Johnson

Ανοίγει η πλατφόρμα για τη δεύτερη δόση των εμβολιασμένων με Johnson

Ανοίγει η πλατφόρμα για τη δεύτερη δόση με Johnson & Johnson στις 5 Νοεμβρίου όπως ανακοίνωσε χθες ο Μάριος Θεμιστοκλέους.
Ανοίγει η πλατφόρμα για τη δεύτερη δόση των εμβολιασμένων με Johnson, ποιο εμβόλιο θα κάνουν, η μεγάλη αλλαγή στο emvolio.gov.gr
Σοφία ΡαχμάνηΣοφία Ραχμάνη
27/10
2021
08:01
Θέμα χρόνου η δεύτερη δόση για όσους είχαν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson.


Στις σχετικές ανακοινώσεις προέβησαν χθες η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, από τις 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τη 2η δόση όσων έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson.

Βασική προϋπόθεση για τη λήψη β' δόσης είναι οι πολίτες να έχουν συμπληρώσει 2 μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με την πρώτη δόση.

 

Ποιο εμβόλιο θα κάνουν
Όσοι εμβολιάστηκαν με Johnson & Johnson θα μπορούν να κάνουν δεύτερη δόση με Johnson & Johnson, είτε με mRNA εμβόλια, αρχίζοντας με το σκεύασμα της Pfizer, ενώ αργότερα θα ενταχθεί και αυτό της Moderna.

Η μεγάλη αλλαγή στο emvolio.gov.gr
Συγκεκριμένα ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης και μια αλλαγή στο emvolio.gov.gr, όπου πλέον από 29 Οκτωβρίου, θα αναγράφεται δίπλα από το εμβολιαστικό κέντρο το είδος του εμβολίου που διενεργείται.

Αυτό θα γίνει από την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου.


Ακόμη, ανακοίνωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αποστέλλονται μηνύματα υπενθύμισης για εκείνους τους πολίτες που μπορούν να κάνουν τρίτη (επαναληπτική) δόση εμβολίου.