Ελληνικά
Giriş Tarihi : 03-09-2021 11:19   Güncelleme : 03-09-2021 11:19

Τοπικό lockdown στην Αχαΐα - Σε ισχύ

Τοπικό lockdown στην Αχαΐα - Σε ισχύ

Τοπικό lockdown στην Αχαΐα – Σε ισχύ από τα ξημερώματα της Παρασκευής - Έντονη αντίδραση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας για τα σκληρά μέτρα στην Αχαΐα που ξαφνικα χαρακτηρίζεται «κόκκινη περιοχή».

Σε καθεστώς τοπικού lockdown μπαίνει η Αχαΐα συμφωνα με το pelop.gr, με τα νέα μέτρα να τίθενται σε ισχύ από τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και θα αρθούν εφόσον η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής βελτιωθεί.


Μέχρι ώρας, όλες οι αρμόδιες αρχές έχουν προφορική ενημέρωση για την εφαρμογή των μέτρων από αύριο, με την ΚΥΑ να αναμένεται να εκδοθεί επίσημα τις επόμενες ώρες.

Ηδη έχουν ενημερωθεί οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής για την ισχύ των μέτρων, που ξεκινά από το πρωί της Παρασκευής.

Τα μέτρα που ισχύουν σις περιπτώσεις των “τοπικών lockdown”, όπως έχουν εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές, είναι τα εξής:
1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
2. Λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος:
• αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο
• φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών
• μη αναπαραγωγή μουσικής
3. Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως συναυλίες, πάρτι, εμποροπανήγυρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
4. Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
5. Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για οικογένεια έως 6 άτομα.
6. Αναστολή οικοδομικών εργασιών.
7. Αναστολή θρησκευτικών τελετών.

Διαβάστε περισσότερα στο pelop.gr

LMLM