Ελληνικά
Giriş Tarihi : 13-08-2021 14:25   Güncelleme : 13-08-2021 14:25

«Πράσινο φως» για τη χορήγηση 3ης δόσης Pfizer ή Moderna στους ανοσοκατεσταλμένους

«Πράσινο φως» για τη χορήγηση 3ης δόσης Pfizer ή Moderna στους ανοσοκατεσταλμένους

Ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε ότι τα πρόσωπα των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα είναι εξασθενημένο, θα μπορούν στο εξής να λαμβάνουν τρίτη δόση των εγκεκριμένων εμβολίων κατά του κορονοϊού, προκειμένου να ενισχυθεί η προστασία τους.

Τα πρόσωπα, των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα είναι εξασθενημένο θα μπορούν στο εξής να λαμβάνουν τρίτη δόση των εγκεκριμένων εμβολίων για την COVID-19 προκειμένου να ενισχυθεί η προστασία τους έναντι της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ανακοίνωσε ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA).


«Η χώρα έχει εισέλθει σε ακόμη ένα νέο κύμα της πανδημίας» και ο FDA «έχει επίγνωση του γεγονότος ότι οι ανοσοκατεσταλμένοι άνθρωποι διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν βαριά μορφή της ασθένειας», ανέφερε η μεταβατική επικεφαλής του ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων, η Τζάνετ Γούντκοκ.

Στις ΗΠΑ έχουν λάβει μέχρι σήμερα άδεια επείγουσας χρήσης και χορηγούνται τα εμβόλια των «Moderna», «Pfizer/BioNTech» (δύο δόσεις) και «Johnson & Johnson» (μονοδοσικό).

Μερικές ακόμη χώρες, κυρίως το Ισραήλ, η Γερμανία και η Χιλή, έχουν αρχίσει ήδη ή σχεδιάζουν να αρχίσουν σύντομα να χορηγούν τρίτη δόση εμβολίων στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, καθώς η πιο μολυσματική παραλλαγή «Δέλτα» του νέου κορονοϊού εγείρει κίνδυνο η υγειονομική κρίση να αναζωπυρωθεί.