Ελληνικά
Giriş Tarihi : 12-08-2021 14:24   Güncelleme : 12-08-2021 14:24

Βυθίστηκε σκάφος με 17 επιβάτες

Βυθίστηκε σκάφος με 17 επιβάτες

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μήλο για θαλαμηγό με 17 επιβαίνοντες που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του νησιού, το πρωί της Πέμπτης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωση των επιβατών του που βρίσκονται στην θάλασσα, σύμφωνα με το MEGA.

Στο σημείο έχουν σπεύσει σκάφη και αλιευτικά, ενώ στην περιοχή επικρατούν άνεμοι έντασης 4-5 μποφόρ.

Περισυλλέγονται από τη θάλασσα
Πρόκειται για θαλαμηγό περίπου 30 μέτρων, με τους επιβαίνοντες να βρίσκονται όλοι στη θάλασσα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, Νίκο Κοκκάλα, αυτή τη στιγμή δίπλα στη θαλαμηγό που έχει βυθιστεί βρίσκεται επιβατικό οχηματαγωνό πλοίο που έχει ξεκινήσει την περισυλλογή τους.

Πάντως, δεν είναι γνωστός ο αριθμός όσων έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής.

Προν το παρόν, άγνωστη είναι και η αιτία βύθισης του σκάφους. Το ακριβές σημείο του ατυχήματος βρίσκεται στα 16 μίλια βορειοδυτικά του νησιού.

Στο σημείο έχουν σπεύσει τρία πλωτά του Λιμενικού, δύο παραπλέοντα πλοία, ένα ιδιωτικό σκάφος, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα της Πολεμικής Αεροπορίας.

 Μεταξύ Αντίμηλου και Φαλκονέρας
Ο δήμαρχος Μήλου, Μανώλης Μικελής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επεσήμανε πως το ναυάγιο σημειώθηκε μεταξύ Αντίμηλου και Φαλκονέρας.

«Καταβάλλουμε προσπάθειες να πάρουμε ανθρώπους. Υπάρχει και ένα ελικόπτερο κοντά στην περιοχή. Ξέρω πως έχουν φύγει και σκάφη από τη Μήλο, δεν έχουμε εικόνα αν ήταν Έλληνες ή αλλοδαποί» ανέφερε.

Παράλληλα, υποστήριξε πως στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως επτά μποφόρ και η επιχείρηση είναι δύσκολη γιατί υπάρχουν αρκετά ρεύματα, ενώ ακόμη ένα ναυάγιο είχε γίνει στο ίδιο σημείο το 1966.

LMLM