Ελληνικά
Giriş Tarihi : 12-08-2021 12:29   Güncelleme : 12-08-2021 12:55

Νοσοκόμα χορηγούσε αλατούχο διάλυμα αντί για εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Νοσοκόμα χορηγούσε αλατούχο διάλυμα αντί για εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία η είδηση ότι μία νοσοκόμα στη μικρή πόλη Σχόρτσενς, που βρίσκεται στο βόρειο μέρος της χώρας, αντικαθιστούσε εμβόλια κατά του κορονοϊού με… αλατούχο διάλυμα.
Η νοσοκόμα αρχικά ομολόγησε ότι εμβολίασε έξι συμπολίτες της με αλατούχο διάλυμα, όμως οι αρχές καλούν περίπου 9.000 άτομα για επαναληπτική δόση προληπτικά, καθώς δεν μπορεί να εξακριβωθεί με τεστ αντιγόνου αν εμβολιάστηκαν κανονικά ή έκαναν εμβόλιο με το αλατούχο διάλυμα.


Συνολικά 9.673 άτομα έλαβαν εμβόλια μεταξύ 5 Μαρτίου και 20 Απριλίου, αν και δεν είναι απαραίτητο ότι επηρεάστηκαν όλοι.

Οι αρχές προσπαθούν να επικοινωνήσουν με όλους τους δυνητικά εμβολιασμένους, ενώ δημιουργήθηκε τηλεφωνική γραμμή για όσους είναι πρόθυμοι να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση, ανέφερε ο επικεφαλής της διοίκησης της περιφέρειας Φρίσλαντ, Σβεν Αμπρόσι.

«Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι το περιστατικό δεν είναι ένα απλό λάθος», δήλωσε ο Πίτερ Μπίρ, αναπληρωτής επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος, διευκρινίζοντας ότι η κατηγορούμενη δεν δίνει άλλη πληροφορία εκτός από τον ισχυρισμό ότι αντικατέστησε με ορό τα εμβόλια «επειδή χύθηκαν φιαλίδια της Pfizer».

Η νοσοκόμα που εργαζόταν σε τοπικό κέντρο εμβολιασμού από τις αρχές του 2021 εκμυστηρεύτηκε αρχικά σε συνάδελφό της στα τέλη Απριλίου ότι γέμισε έξι σύριγγες με φυσιολογικό ορό.
Τον Μάιο, ο επιβεβαιωμένος αριθμός εκείνων που δεν έλαβαν το κατάλληλο εμβόλιο αυξήθηκε από 6 σε 22 και τελικά έγιναν χιλιάδες, όσο συνεχιζόταν η κατάθεση μαρτύρων τον Ιούνιο.

Δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου επιμένουν ότι η νοσοκόμα έκανε αναρτήσεις κατά των εμβολιασμών και των μέτρων της Γερμανικής κυβέρνησης.