Ελληνικά
Giriş Tarihi : 11-08-2021 11:23   Güncelleme : 11-08-2021 11:29

Στην Αθήνα το ρωσικό «κτήνος» Ilyushin Il-76 για τη μάχη κατά των πυρκαγιών

Στην Αθήνα το ρωσικό «κτήνος» Ilyushin Il-76 για τη μάχη κατά των πυρκαγιών

Το ρωσικό αεροσκάφος «Ilyushin Il-76» που παίρνει πάνω από 40 τόνους νερού και αποκαλείται «υδάτινο βομβαρδιστικό» έφτασε στην Ελλάδα για να βοηθήσει στην κατάσβεση των φωτιών, μετά από σχετική συμφωνία της Αθήνας με τη Μόσχα.

Το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος «Ilyushin Il-76» προσγειώθηκε το αεροδρόμιο της Αθήνας το βράδυ της Τρίτης (10/08) και είναι, πλέον, έτοιμο να βοηθήσει στην κατάσβεση των φωτιών, μετά από σχετική συμφωνία της Αθήνας με τη Μόσχα.


Πρόκειται για το ρωσικό «κτήνος» που «βομβαρδίζει» με νερό τις φωτιές. Παίρνει πάνω από 40 τόνους νερού και αποκαλείται «υδάτινο βομβαρδιστικό».

Μετά το ρωσικό Beriev-200 που έχει νοικιάσει η Ελλάδα από τη Ρωσία και βοηθάει φέτος πολύ στις μάχες με τις φλόγες στην Ελλάδα, έφτασε, λοιπόν, και δεύτερο ρωσικό αεροσκάφος για τον ίδιο λόγο. Και αυτό, είναι πραγματικά θηριώδες…

Υπενθυμίζεται ότι το Κρεμλίνο, δέχθηκε το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού να στείλει ενισχύσεις σε εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Αυτό είναι το πρώτο από τα δύο «Ilyushin Il-76» που θα επιχειρούν μαζί με τις ελληνικές δυνάμεις στα μέτωπα της φωτιάς, ως βοήθεια από τη Ρωσία. Στη χώρα μας από τη Ρωσία αναμένονται ακόμα και δύο ελικόπτερα «Mil Mi-8», που έχουν επιχειρήσει και στο παρελθόν σε φωτιές στην Ελλάδα.

 

✈️ Μόλις προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας το πρώτο ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76#RussiaHelps pic.twitter.com/NE1DshaEej

— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) August 10, 2021

 

 

LMLM