Ελληνικά
Giriş Tarihi : 11-08-2021 11:21   Güncelleme : 11-08-2021 11:21

Κορονοϊός: Μίνι lockdown στο Ηράκλειο

Κορονοϊός: Μίνι lockdown στο Ηράκλειο

Σε ισχύ το μίνι lockdown στο Ηράκλειο της Κρήτης λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού. Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, τέλος η μουσική στην εστίαση, τα μέτρα που ισχύουν. «Λουκέτο» σε δυο μπαρ για παράβαση των μέτρων στη Χερσόνησο.

Από σήμερα Τετάρτη (11/08) στις 06:00 το πρωί, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, ισχύουν ειδικά, τοπικού χαρακτήρα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού, που περιλαμβάνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες άλλα και της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά τα όσα έγιναν γνωστά την Τρίτη (10/08).


Μιλάμε για μέτρα... Μυκόνου, που στις 5 Αυγούστου είχαν ανακοινωθεί, επίσης, για τη Ζάκυνθο και τα Χανιά.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (10/08) ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 275 νέα κρούσματα στον νομό Ηρακλείου και 554 συνολικά στην Κρήτη.


Τα μέτρα που ισχύουν
Πιο αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοΐου Covid-19, η κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών, τοπικού χαρακτήρα μέτρων για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, η οποία και μεταφέρεται στο κόκκινο (επίπεδο 4) λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, 11 Αυγούστου, στις 06:00 το πρωί ισχύουν τα κάτωθι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ' όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τρίτη 17 Αυγούστου και θα αξιολογηθούν εκ νέου από την Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα.


Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

«Λουκέτο» σε δυο μπαρ για παράβαση των μέτρων στη Χερσόνησο
Την ίδια ώρα, «λουκέτο» σε δύο μπαρ έβαλαν στη Χερσόνησο έβαλαν οι αρχές καθώς διαπιστώθηκε παράβαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «cretapost.gr», και οι δύο επιχειρήσεις φαίνεται ότι εξυπηρετούσαν όρθιους πελάτες ενώ δεν πρόκειται για πρώτη φορά που παραβίαζαν τους νόμους.

Στο ένα μπαρ φαίνεται πως ήταν η δεύτερη παράβαση μέσα σε λίγο καιρό με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να του βεβαιώνουν πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 30 ημέρες.

Στο δεύτερο μπαρ ήταν η τρίτη παράβαση μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα – βάσει νόμου – οι αστυνομικοί να αναστείλουν την λειτουργία του για 60 συνολικά ημέρες.

Την ίδια ώρα, οι αρχές βεβαίωσαν και τρία πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε εργαζόμενους υγειονομικών καταστημάτων στο Ρέθυμνο.