Ελληνικά
Giriş Tarihi : 05-08-2021 15:29   Güncelleme : 05-08-2021 15:29

Ξάνθη: Αγνοείται 21χρονος, βούτηξε στον ποταμό Νέστο

 Ξάνθη: Αγνοείται 21χρονος, βούτηξε στον ποταμό Νέστο

Άνδρας 21 ετών που είχε πάει με φίλους στο Νέστο από τη Χρυσούπολη Καβάλας βούτηξε στον ποταμόμ αλλά δεν βγήκε και έτσι σήμανε συναγερμός. Κλήθηκαν άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης και άνδρες της ΕΜΑΚ.

Συναγερμός έχει σημάνει από την Τετάρτη (04/08) στην Ξάνθη και στις ευρύτερες περιοχές του νομού, για τον εντοπισμό ενός 21χρονου αγνοούμενου, ο οποίος εξαφανίστηκε, όταν βούτηξε στα ορμητικά νερά του ποταμού Νέστου. Από εκείνη τη στιγμή ο νεαρός αγνοείται.

Κλήθηκαν άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης και άνδρες της ΕΜΑΚ και ξεκίνησαν οι προσπάθειες εντοπισμού, ακόμα και με τη χρήση κανό από ομάδα εθελοντών.

Όπως αναφέρει το «xanthinews.gr», όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης (04/08), όταν ο 21χρονος από τη Χρυσούπολη Καβάλας πήγε με τρεις φίλους του να κολυμπήσει στον ποταμό Νέστο, στο ύψος της Γαλάνης. Οι δυο νεαροί της παρέας σταμάτησαν στην ταβέρνα που υπάρχει κοντά στο σημείο, ενώ ο 21χρονος με τον άλλο φίλο τους πήγαν για βουτιές.

Ο 21χρονος βούτηξε, ωστόσο, από ένα δέντρο που υπάρχει στο σημείο και έπεσε στο ποτάμι, χωρίς να ξαναβγεί στην επιφάνεια με αποτέλεσμα και έτσι σήμανε συναγερμός. Στη συνέχεια η παρέα του άρχισε να τον ψάχνει χωρίς αποτέλεσμα.
Όπως αναφέρθηκε, αμέσως κλήθηκαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης και άνδρες της ΕΜΑΚ και ξεκίνησαν οι προσπάθειες εντοπισμού, ακόμα και με τη χρήση κανό από ομάδα εθελοντών.

Σήμερα, Πέμπτη (05/08(, οι έρευνες συνεχίζονται από νωρίς το πρωί και όλοι καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τον εντοπισμό του νεαρού, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, καθώς το ποτάμι στο σημείο είναι βαθύ και τα νερά ορμητικά. Μάλιστα τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή, απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες νερού από το φράγμα, με αποτέλεσμα η στάθμη του ποταμού να είναι υψηλή.