Ελληνικά
Giriş Tarihi : 14-07-2021 12:22   Güncelleme : 14-07-2021 12:22

«Όσοι δεν εμβολιαστούν στην ουσία θα έχουν άδεια άνευ αποδοχών»

«Όσοι δεν εμβολιαστούν στην ουσία θα έχουν άδεια άνευ αποδοχών»

Ξεκάθαρο δίλημμα για τους εμβολιασμούς έθεση η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη η οποία παράλληλα αναφέρθηκε και στον κυβερνητικό σχεδιασμό για τα μέτρα ενάντια στον κορονοϊό.

«Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε. Βρισκόμαστε σε μια άλλη φάση της πανδημίας όπου το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα προστασίας των γύρω μας και αυτοπροστασίας. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του», ανέφερε η κυρία Πελώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ


Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε επιπλέον ότι «ελπίζουμε ότι μέχρι τέλος καλοκαιριού να έχουμε γύρω στο 70% ανοσία» και πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου γενικευμένου lockdown, τόνισε ότι «δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να ξαναπάει σε lockdown».

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, η κυρία Πελώνη έκανε λόγο για κλιμακωτή προσέγγιση, εξηγώντας πως «ξεκινάμε από αυτά που ανακοινώθηκαν και μετά θα υπάρξει έκδοση σχετικής ΚΥΑ».
Επίσης, για το αν θα προχωρήσουν και σε άλλους τομείς με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως «όλα εξετάζονται και αξιολογούνται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος».

Διευκρίνισε, δε, ότι όσοι δεν εμβολιαστούν, στην ουσία θα έχουν «άδεια άνευ αποδοχών», ενώ τα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω στην πορεία.

Όσον αφορά τα μέτρα για τους χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, η κυρία Πελώνη υπενθύμισε ότι από Παρασκευή θα επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας. Επίσης, τόνισε ότι είναι καθήκον των εργαζόμενων και του καταστηματάρχη να τηρηθούν τα μέτρα.

Σχολίασε, μάλιστα, ότι οι εμβολιασμένοι έχουν παραπάνω ελευθερίες.

Τέλος, σχετικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών κάτω των 15 ετών αλλά και την επιστροφή τους στις τάξεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως η πρόθεση είναι να επιστρέψουν οι μαθητές κανονικά.


Επίσης, οι εμβολιασμοί των παιδιών κάτω των 15 ετών είναι κάτι που συζητείται και το αξιολογούν οι επιστήμονες.

dikaiologitika