Ελληνικά
Giriş Tarihi : 14-06-2021 11:00   Güncelleme : 14-06-2021 11:03

Πανελλήνιες 2021 - Θέματα: Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Πανελλήνιες 2021 - Θέματα: Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Η διάρκεια εξέτασης στις πανελλήνιες για κάθε μάθημα είναι 3 ώρες, ενώ το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει τα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας λίγο μετά τις 10 π.μ.  Δεξιότητες και Εφόδια για το μέλλον είναι το θέμα έκθεσης που έπεσε στις Πανελλήνιες 2021.

Δείτε το θέμα της Έκθεσης και όλα τα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας εδώ 

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των θεμάτων το Dnews και τα φροντιστήρια Μεθοδικό θα δημοσιεύσουν τις προτεινόμενες απαντήσεις στο θέμα έκθεσης και τις ασκήσεις για την Νεοελληνική Γλώσσα που έπεσαν στις φετινές πανελλήνιες 2021.

Οι εξετάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν σε περίπου μια ώρα απο τώρα με το το θέμα της έκθεσης και τις ασκήσεις σε νεοελληνική γλώσσα και τη λογοτεχνία. Η ώρα έναρξης των πανελληνίων είναι 8.30 ώρα π.μ ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να προέρχονται στο εξεταστικό τμήμα μέχρι και τις 8:00 π.μ.

Υπενθυμίζεται οτι η πρώτος εξεταζόμενος μπορεί να αποχωρήσει από την αίθουσα μια ώρα μετα τη διανομή των θεμάτων και από αυτό το σημείο και μετά δεν επιτρέπεται καμία άλλη διευκρίνηση για τα θέματα.

Μέτρα εισόδου στα εξεταστικά κέντρα των πανελλαδικών

Οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά την είσοδό τους στο εξεταστικό κέντρο υποχρεούνται, εκτός του δελτίου εξεταζομένου, να επιδεικνύουν και το εκτυπωμένο ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους υποψηφίους, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων και φυσικά ισχύουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό όπως έχουν ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες από το Υπουργείο δηλαδή επαρκής φυσικός αερισμός των αιθουσών, αποφυγή συγχρωτισμού, τήρηση αποστάσεων και προσωπικών κανόνων υγιεινής-χρήση αντισηπτικού καθώς και σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών.

Σε λίγη ώρα θα ανοίξει το Υπουργείο Παιδείας την ειδική σελίδα για τις Πανελλήνιες και συγκεκριμένα με το που δοθούν τα θέματα στους μαθητές.

Ο πρώτος εξεταζόμενος μπορεί να βγει μετά από μια ώρα και στο σημείο αυτό δεν επιτρέπεται πλέον καμία άλλη διευκρίνηση.