Ελληνικά
Giriş Tarihi : 18-05-2021 10:34   Güncelleme : 18-05-2021 10:34

Νέα εφαρμογή που θα μπλοκάρει τις παράνομες εισαγωγές αυτοκινήτων

Νέα εφαρμογή που θα μπλοκάρει τις παράνομες εισαγωγές αυτοκινήτων

Με ένα νέο λογισμικό θωρακίζεται η ΑΑΔΕ προκειμένου να ενισχύσει τους ελέγχους για τον εντοπισμό μη δηλωμένων αυτοκινήτων τα οποία ετοιμάζονται να βγουν προς πώληση στην αγορα.


Στόχος είναι να ενισχυθεί το οπλοστάσιό της ΑΑΔΕ για την καταπολέμηση της απάτης του ΦΠΑ. Στο προσεχές διάστημα, θα έχει στη διάθεσή της το ψηφιακό σύστημα, EUCARIS.

Πρόκειται για ένα λογισμικό, μέσω του οποίου οι τελωνειακές υπηρεσίες αποκτούν πρόσβαση σε στοιχεία ταξινομήσεων οχημάτων σε άλλα κράτη-μέλη.

ADVERTISING

Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα να κάνουν πρόσθετες ελεγκτικές επαληθεύσεις για την προέλευση και τα βασικά χαρακτηριστικά ταυτοποίησης του οχήματος (όπως το πλαίσιο).

Με αυτό τον τρόπο, προστατεύονται οι τελικοί αγοραστές των οχημάτων, δεδομένου ότι πλέον θα γνωρίζουν πού πραγματικά ήταν δηλωμένο το αυτοκίνητο, που αγοράζουν.

Έτσι, και μειώνεται ο κίνδυνος οι αγοραστές να προμηθευτούν ένα μη νόμιμο όχημα (με παραποιημένα στοιχεία), και προστατεύεται ο υγιής ανταγωνισμός από τα παράνομα κυκλώματα εμπορίας οχημάτων.

Επιτόπιοι έλεγχοι στις οδικές αρτηρίες

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και οι έλεγχοι στη διακίνηση οχημάτων για τελωνισμό.

Ειδικά συνεργεία χτενίζουν τις κύριες οδικές αρτηρίες και σταματούν αυτοκινητάμαξες, για να διαπιστώσουν αν έχουν υποβληθεί στις τελωνειακές αρχές οι Δηλώσεις Άφιξης Οχημάτων για τα αυτοκίνητα, που μεταφέρουν.

Μέσα σε δύο μήνες, σε όλη τη χώρα, πραγματοποιήθηκαν 389 έλεγχοι διακίνησης και έλεγχοι σε εγκαταστάσεις εμπόρων και εντοπίστηκαν 44 παραβάσεις.

Δεσμεύτηκαν 19 οχήματα, ενώ 14 υποθέσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/342160/aade-nea-psifiaki-efarmogi-gia-tis-paranomes-eisagoges-aftokiniton