Ελληνικά
Giriş Tarihi : 15-04-2021 14:11   Güncelleme : 15-04-2021 14:11

Με βεβαίωση από το δεύτερο self test σήμερα στα Λύκεια μαθητές και εκπαιδευτικοί

Με βεβαίωση από το δεύτερο self test σήμερα στα Λύκεια μαθητές και εκπαιδευτικοί

Με τη βεβαίωση του δεύτερου self test προσέρχονται σήμερα χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί στα Λύκεια όλης της χώρας. Το δεύτερο self test όφειλαν να το παραλάβουν όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας από τα φαρμακεία, να το διενεργήσουν την Τετάρτη ή νωρίς το πρωί της Πέμπτης και να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ. 


Από το υπουργείο Παιδείας είχε τονιστεί ότι σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει ή συναντά δυσκολία με τον ΑΜΚΑ, παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης σε δομή που εμφανίζεται στη λίστα του ΕΟΔΥ.

Κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, μαθητές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ) των σχολείων Ειδικής Αγωγής είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα και να φέρουν μαζί τους στο λύκειο τη σχετική βεβαίωση (για τους εκπαιδευτικούς) ή κάρτα (για τους μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.Το self test είναι υποχρεωτικό ακόμα και για όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν εμβολιαστεί.

Η επιστροφή των μαθητών του Λυκείου στα θρανία την περασμένη Δευτέρα, χαρακτηρίστηκε από μεγάλη προσέλευση. Από τη διενέργεια των self test είχαν βρεθεί 613 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος στο self test, οι απουσίες 1-2 ημερών μέχρι να γίνει το επαναληπτικό test δεν θα προσμετρώνται. Τα επαναληπτικά tests πρέπει να γίνονται εντός 24 ωρών, γι' αυτό και η λειτουργία των δημόσιων δομών και τις Κυριακές.

Επιπλέον, στα λύκεια ισχύουν όλα τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορονοϊού:

υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
οι μαθητές θα κάνουν διαφορετικά διαλείμματα ανά ομάδες,
σταθερές θα είναι οι ομάδες μαθητών στα αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
χρήση αντισηπτικών,
καθαρισμοί αιθουσών και κοινόχρηστων χώρων,
τακτικοί αερισμοί των χώρων,
ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά..
Απουσία και αποχώρηση σε περίπτωση μη επίδειξης σχολικής κάρτας,τι ισχύει με την τηλεκπαίδευση
Εάν κάποιος μαθητής δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του στην τάξη, δεν θα γίνεται δεκτός, θα λαμβάνει απουσία και θα αποχωρεί από το σχολείο. Εάν ο μαθητής είναι ανήλικος, θα παραμένει στον ειδικό χώρο του σχολείου για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορονοϊού, μέχρι τον παραλάβουν οι κηδεμόνες του, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Για τους μαθητές των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ βγει θετικό παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική. Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές που νοσούν.

Παράλληλα, εξακολουθεί να ισχύει η πρόβλεψη που ίσχυε για τους μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα, εφόσον το επιθυμούν.

Πού πετάμε τα test, μετά τη διενέργεια του ελέγχου

Για την απόρριψη των υλικών μετά τη διενέργεια των self-test, αν το τεστ είναι αρνητικό, απορρίπτονται στον κοινό κάδο απορριμμάτων. Αν είναι θετικό, απορρίπτονται στον κοινό κάδο απορριμμάτων, αλλά μέσα σε δυο σακούλες καλά κλεισμένες. Τα απόβλητα των self tests δεν τοποθετούνται στους κάδους της ανακύκλωσης, ούτε απορρίπτονται στις αποχετεύσεις.