Ελληνικά
Giriş Tarihi : 29-03-2021 17:42   Güncelleme : 29-03-2021 17:42

Πέρασαν χειροπέδες σε 5χρονο

Πέρασαν χειροπέδες σε 5χρονο

Πλάνα από κάμερα δείχνουν δύο γυναίκες αστυνομικούς της πολιτείας του Μέριλαντ να βάζουν χειροπέδες και να ουρλιάζουν μπροστά σε ένα 5χρονο αγόρι, το οποίο είχε σύμφωνα με πληροφορόρίες το έσκασε από το σχολείο του, 

Οι δυο αστυνομικοί παραμένουν προς το παρόν στις θέσεις τους.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 14 Ιανουαρίου του 2020 και το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή από την αστυνομία της κομητείας Μοντγκόμερι.

«Πόσο χρονών είσαι;» ρωτά το αγόρι μία εκ των δυο αστυνομικών. «Πέντε», απαντά το παιδί. «Πέντε; Νιώθεις ότι μπορείς να παίρνεις αποφάσεις μόνος σου;» ρωτά ο αστυνομικός. «Νιώθεις ότι μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις;». Το παιδί φανερά αναστατωμένο, αρχίζει να κλαίει και να φωνάζει.

Η αστυνομία οδηγεί το αγόρι στο πίσω μέρος του περιπολικού αυτοκινήτου και οι φωνές συνεχίζονται. «Καλύτερα να σταματήσεις», λένε οι αστυνομικοί στο αγόρι επαναλαμβάνοντας ότι είναι «κακό» και πρέπει να ξυλοκοπηθεί.

«Σε χτυπάει η μαμά σου; Θα σε χτυπήσει σήμερα» ακούγεται στο βίντεο.

Τραμπούκισαν το μικρό μπροστά στη μητέρα του

Καθώς το αγόρι δεν σταματά να κλαίει, η μία αστυνομικός αρχίζει να ουρλιάζει μόλις λίγα εκατοστά από το πρόσωπό του, δήθεν μιμούμενη τη συμπεριφορά του.

Αργότερα, μετά την επανένωση του παιδιού με τη μητέρα του, ένας αστυνομικός βγάζει ένα ζευγάρι χειροπέδες και το τοποθετεί στους καρπούς του μικρού αγοριού.

«Ξέρεις σε τι χρησιμεύουν; Αυτά είναι για άτομα που δεν θέλουν να ακούσουν και δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν», λέει η αστυνομικός στο αγόρι.

Η μητέρα του αγοριού υπέβαλε αγωγή κατά της κομητείας του Μοντγκόμερι, των δημόσιων σχολείων του Μοντγκόμερι, και της αστυνομίας της κομητείας, ζητώντας μάλιστα αποζημίωση κάνοντας λόγο για ψυχολογικά τραύματα που προκλήθηκαν από τη συμπεριφορά των αστυνομικών στο παιδί.