Ελληνικά
Giriş Tarihi : 27-11-2014 15:50   Güncelleme : 27-11-2014 15:50

Την «πάτησαν» και… ψάχνονται 42.000 επενδυτές! Φωτοβολταϊκά στέγης: Ένα όνειρο… απατηλό!

Την «πάτησαν» και… ψάχνονται 42.000 επενδυτές! Φωτοβολταϊκά στέγης: Ένα όνειρο… απατηλό!

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι και μάλιστα με …ηλεκτροσόκ περίπου 42.000 συμπατριώτες μας που άκουσαν το κάλεσμα της ΔΕΗ και κατ’ επέκταση της Πολιτείας, για να δανειστούν οι περισσότεροι και να τοποθετήσουν φωτοβολταϊκά στέγης, προσπαθώντας από την μία να παράγουν το ρεύμα που καταναλώνουν και από την άλλη να αποπληρώνουν με τα υπόλοιπα το δάνειο που πήραν. Η υπόσχεση μάλιστα ήταν ότι στις 25ετής συμβάσεις που είχαν υπογραφεί τότε η εξόφληση του δανείου θα γινόταν εντός της επταετίας και στη συνέχεια ο πολίτης θα μπορούσε να απολαμβάνει κι ένα μικρό ή μεσαίο εισόδημα από το ρεύμα που θα πωλούσε στην ΔΕΗ.


Τελικά με τις μειώσεις που αποφάσισε μονομερώς η Πολιτεία, εξαναγκάζοντας την ΔΕΗ να μετατρέψει, χωρίς καμία συζήτηση, τις συμβάσεις που είχε υπογράψει, μιας και οι ζημιές της τελευταίας είχαν εκτινάξει τις ζημιές της στα …ουράνια, το όνειρο αυτό έμεινε απατηλό και η ελπίδα αποδείχθηκε ψεύτικη…

Όπως όμως τονίζει ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης (ΠΑ.ΣΥ.ΦΩ.Σ.), κ. Θανάσης Ράσιος, οι συνέπειες είναι πολύ μεγαλύτερες αφού: «Πέρα από την ζημιά που έκαναν σε όλους μας, ουσιαστικά κατέστρεψαν κι έναν ολόκληρο κλάδο με τζίρο που άγγιζε το 1 δις ευρώ με τα τερτίπια που έκαναν. Τους έπιασε η …τρέλα να κάνουν μειώσεις από παντού με αποτέλεσμα να πάρει η …“μπάλα” και τα φωτοβολταϊκά στέγης. Δεν καθόμαστε όμως με σταυρωμένα χέρια. Ήδη αποστείλαμε 4.500 εξώδικα γι’ αυτή την υπόθεση και ο συνολικός αριθμός των μηνύσεων αναμένεται να φτάσει μέχρι και τις 6.000, ενώ θα προσφύγουμε και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή»

Ένας από τους πλέον γνωστούς που την «πάτησαν» από την Ξάνθη είναι και ο πρώην δήμαρχος Αβδήρων, κ. Βασίλης Τσολακίδης, ο οποίος δήλωσε ότι: «Στην Ξάνθη περί τα 1.000 άτομα προχώρησαν σε αυτή την επένδυση, πολλοί εκ των οποίων από τα χώρια. Δεν έπρεπε όμως να μας αντιμετωπίσουν έτσι η ΔΕΗ και η Πολιτεία. Έτσι όπως τα έκαναν δεν βγαίνουν ούτε οι δόσεις των δανείων…»

Σε πολύ χαμηλούς τόνους, τέλος, ο διευθυντής του ΔΕΔΗΕ στην Ξάνθη, κ. Βασίλης Σαρρής, σημείωσε απλά ότι: «Έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων μέχρι και απειλών γι’ αυτή την υπόθεση η οποία σίγουρα δεν προάγει την εμπιστοσύνη των πολιτών…»¨

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση της ΠΑΣΥΦΩΣ με τους Ξανθιώτες πραγματοποιήθηκε στις 16/11 στην Γενισέα, ενώ η επόμενη συνάντηση ενημέρωσης θα γίνει στους κατόχους φωτοβολταϊκών της Καβάλας στις 30/11.

e-thrakinews.gr

AdminAdmin