Ελληνικά
Giriş Tarihi : 13-03-2021 14:04   Güncelleme : 13-03-2021 14:04

'Θα χρειαστούν ακόμη 40 ημέρες για να μειωθούν τα κρούσματα'

'Θα χρειαστούν ακόμη 40 ημέρες για να μειωθούν τα κρούσματα'

Σύμφωνα με τον καθηγητή, Νίκο Θωμαϊδη, οι μετρήσεις που έχουν οι ειδικοί είναι μέχρι και την Πέμπτη: «Δεν είχαμε καμία μεταβολή. Είμαστε σε επιπεδοποίηση της κορύφωσης του κύματος κι αυτό θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Ο κόσμος έχει κουραστεί».


Ο ίδιος, μιλώντας στο Open, τόνισε ότι θα χρειαστούν ακόμη 40 ημέρες ώστε να μειωθούν τα κρούσματα «αλλά μπορούμε να πάμε σε πιο χαλαρά μέτρα ως τότε. Αυτή τη στιγμή είμαστε στην κορύφωση, δεν θα έχουμε επιπλέον αύξηση. Η Αττική θα αρχίσει να έχει ύφεση».

Ο κ. Θωμαΐδης ανέφερε επίσης ότι η αύξηση του προηγούμενου κύματος ξεκίνησε από τους ασυμπτωματικούς.

«Ο πληθυσμός δεν αντέχει νέο αυστηρό lockdown τύπου Μαρτίου. Πρέπει να πάμε σιγά σιγά σε άνοιγμα», είπε.

Νωρίτερα σήμερα, ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος προχώρησε στην παραδοχή ότι το oριζόντιο lockdown «δεν λειτουργεί».
«Το oριζόντιο lockdown δεν λειτουργεί και η ζημιά στην κοινωνία είναι τέτοια που πρέπει να βρούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα» είπε, μιλώντας στο ίδιο μέσο.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους έκλεισαν τα σχολεία, λέγοντας ότι η επιδημία του κορονοϊού προχωράει και τα κρούσματα δεν μειώνονται.

«Δεν ελαττώνονται τα κρούσματα όπως περιμέναμε και μεταδίδεται και στα παιδιά τον νέο μεταλλαγμένο στέλεχος. Ελπίζουμε ότι μετά τις δύο εβδομάδες θα ανοίξουν μέχρι το καλοκαίρι τα σχολεία».