Ελληνικά
Giriş Tarihi : 12-03-2021 19:32   Güncelleme : 12-03-2021 19:40

Κλείνουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Κλείνουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Το κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία δείχνουν μεγάλη διασπορά του ιού στο μαθητικό πληθυσμό, σε συνδυασμό με την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες, ήταν αυτά που έκαναν τους επιστήμονες να εισηγηθούν το κλείσιμο των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων ζητούν να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά από την ερχόμενη Τρίτη και για δύο εβδομάδες, όταν και θα γίνει επανεξέταση της κατάστασης. Σε αυτό το διάστημα τα μαθήματα θα γίνονται με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Η εισήγηση αυτή έρχεται σε συνέχεια των πληροφοριών που θέλουν άλλες εννέα περιοχές της χώρας να μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο» και, συνεπώς, σε σκληρό lockdown. H επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίασή της σήμερα εισηγήθηκε να τεθούν σε «βαθύ κόκκινο» οι περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Λέσβου, καθώς επίσης και οι δήμοι Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Toν συναγερμό για το πρόβλημα που υπήρχε με τα σχολεία είχε σημάνει ήδη το zougla.gr εδώ και αρκετό καιρό με εκτενή δημοσιεύματα που φιλοξενούσαν τόσο τις διαπιστώσεις των Ιταλών επιστημόνων αλλά και τις απόψεις Ελλήνων ειδικών.

Yπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδέας Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στο zougla.gr ήταν σαφής πως «τα σχολεία δεν έπρεπε να ανοίξουν». Την ίδια ώρα και ο παθολόγος – κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας, μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα είχε υποστηρίξει πως «τα παιδιά και οι έφηβοι είναι μετακινούμενες βόμβες κορωνοϊού αυτή την περίοδο».

zougla