Ελληνικά
Giriş Tarihi : 24-02-2021 12:38   Güncelleme : 24-02-2021 12:38

Ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού για κινητά ετοιμάζουν οι Γερμανοί

Ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού για κινητά ετοιμάζουν οι Γερμανοί

Στη Γερμανία η κυβέρνηση προανήγγειλε σήμερα, Τρίτη (23.02.2021) τη δημιουργία ηλεκτρονικού πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του Covid 19. Θα είναι ειδικά σχεδιασμένο για κινητά τηλέφωνα. 
Σύμφωνα με την BILD το πιστοποιητικό αυτό στη Γερμανία θα είναι έτοιμο στο τέλος του β’ εξαμήνου του 2021 και θα χρησιμοποιείται για την είσοδο των εμβολιασμένων π.χ. σε συναυλίες ή εστιατόρια.

Από τον Ιανουάριο του 2022 οι πληροφορίες εμβολιασμού θα προστίθενται στον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενών για χρήση στο κινητό τηλέφωνο, τονίζει η εφημερίδα.

Ανοιχτός στο εγχείρημα εμφανίζεται ο επικεφαλής της Μόνιμης Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμβολιασμών Τόμας Μέρτενς. Όπως λέει στην εφημερίδα, στον τομέα του ιδιωτικού Δικαίου, σε κινηματογράφους, θέατρα, εστιατόρια και αεροπορικές εταιρείες, ο ίδιος μπορεί σίγουρα να φανταστεί ένα τέτοιο πιστοποιητικό.

«Έχει ήδη προβλεφθεί πολλές φορές σε διεθνές επίπεδο, οπότε δεν είμαστε σε θέση να το αποτρέψουμε», δηλώνει, επισημαίνοντας ότι είναι ταυτόχρονα σημαντικό να επαρκεί η προσφορά των εμβολίων, ώστε να μην μειονεκτεί κανείς. Σ’ αυτό πιθανότατα οφείλεται και η καθυστέρηση έως το 2022.

Πηγη: AΠΕ - ΜΠΕ