Ελληνικά
Giriş Tarihi : 27-01-2021 12:56   Güncelleme : 27-01-2021 12:56

Εμβόλιο: Πώς να κλείσετε ραντεβού για άτομα πάνω από 80 ετών

Εμβόλιο: Πώς να κλείσετε ραντεβού για άτομα πάνω από 80 ετών

Από την Παρασκευή 22/01/2021 οι πολίτες άνω των 80 ετών μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19 μέσω του https://emvolio.gov.gr, των φαρμακείων και των ΚΕΠ. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση λαμβάνουν SMS με το ραντεβού που τους προτείνεται. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά προτεραιότητα ομάδα του γενικού πληθυσμού που θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Υπάρχουν τέσσερις τρόποι ώστε να κλείσουμε ραντεβού και αυτοί είναι οι εξής: μέσω της άυλης συνταγογράφησης, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, μετάβαση σε φαρμακείο, μετάβαση σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όπου μπορεί και ένα τρίτο πρόσωπο κάνοντας μια υπεύθυνη δήλωση να κλείσει το ραντεβού. Σε περίπτωση που θέλουμε να αλλάξουμε το ραντεβού, τότε θα μπορούμε να το πράξουμε μέσω της πλατφόρμας ή απευθυνόμενοι σε φαρμακείο ή ΚΕΠ.

· Σκόπιμο κρίνεται να υπάρχει η αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουμε τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ), τον αριθμό του φορολογικού τους μητρώου (ΑΦΜ) και οπωσδήποτε κινητό τηλέφωνο ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού για εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 80-84 ετών κατά της Covid-19, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ του Δήμου μας αλλά και στο διαδίκτυο https://emvolio.gov.gr.