Ελληνικά
Giriş Tarihi : 14-01-2021 11:25   Güncelleme : 15-01-2021 01:51

Στις 25/3 το πρώτο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη του “Λευκού Βέλους”

Στις 25/3 το πρώτο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη του “Λευκού Βέλους”

Στις 18 Ιανουαρίου φτάνει στην Ελλάδα, από την Ιταλία, το πρώτο από τα πέντε τρένα με την ονομασία “Λευκό Βέλος” που φέρνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το πρώτο δρομολόγιό του με επιβάτες θα πραγματοποιηθεί στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη στις 25 Μαρτίου με αφορμή τον εορτασμό των διακοσίων ετών από την επανάσταση του 1821.

Το συγκεκριμένο τρένο είναι το ETR 470 n. 07 της Τrenitalia που ανακατασκευάστηκε πλήρως, βάφτηκε στα χρώματα της ελληνικής εταιρείας, και θα αποτελέσει την αμαξοστοιχία ETR 470 n. 01 της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας, Φίλιππος Τσαλίδης, τα νέα τρένα που αναπτύσσουν ταχύτητες 200 χιλιομέτρων την ώρα, θα παραδοθούν σταδιακά αφού πραγματοποιηθούν δοκιμές στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Ήδη στην Ιταλία έχουν μεταβεί μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να λάβουν σχετική κατάρτιση και να φέρουν το πρώτο τρένο στην Ελλάδα.

Τα νέα τρένα θα έχουν εννέα βαγόνια ένα εκ των οποίων θα είναι εστιατόριο και μπαρ. Θα έχουν τρία βαγόνια πρώτης θέσης και τέσσερα οικονομικής. Κάθε τρένο θα μπορεί να μεταφέρει περισσότερους από εξακόσιους επιβάτες και θα περιλαμβάνει υψηλά στάνταρ και όλες εκείνες τις ανέσεις – καλύτερες του αεροπλάνου- για ένα ξεκούραστο και γρήγορο ταξίδι.

Δεδομένων των συνθηκών του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, που συνεχώς βελτιώνεται, τα νέα τρένα θα μπορούν αναπτύσσουν ταχύτητες της τάξεως των 160 χιλιομέτρων και η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα καλύπτεται σε τρεις ώρες και ένα τέταρτο της ώρας από τις τέσσερις ώρες που είναι σήμερα. Το κόστος της όλης επένδυσης για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ φτάνει τα 52 εκατομμύρια ευρώ.