Ελληνικά
Giriş Tarihi : 07-01-2021 19:34   Güncelleme : 07-01-2021 19:34

ΗΠΑ: Ένας στους πέντε Αμερικάνους τάσσεται υπέρ της εισβολής στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Ένας στους πέντε Αμερικάνους τάσσεται υπέρ της εισβολής στο Καπιτώλιο

Μπορεί οι εικόνες στο Καπιτώλειο με τα επεισόδια και τους νεκρούς να κάνουν τον γύρω του κόσμου, ωστόσο ένας στους πέντε Αμερικανούς φαίνεται πως δεν πτοείται από τις σκηνές βίας που εκτιλύχθηκαν χθες, καθώς το ποσοστό αυτό τάσσεται υπέρ της εισβολής.


Βαθιά διχασμένη φαίνεται πως είναι η Αμερική μετά και τα επεισόδια που εκτιλύχθηκαν χθες στο Καπιτώλιο και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 4 ανθρώπων.

Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν πως η εισβολή μόνο καλό δεν έκανε στη χώρα, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό των Αμερικανών που τάσσεται υπέρ των επεισοδίων και όσων συνέβησαν χθες στο κτίριο του Καπιτωλίου.
 
Δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο δημοσκοπικών ερευνών YouGov (σε δείγμα 1.397 ατόμων) αποκαλύπτει ότι το 20% των Αμερικανών πολιτών τάσσεται υπέρ της εισβολής στο Καπιτώλιο και ένα ποσοστό 42% με 50% αντιτίθεται στην απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία.

Το 62% των ψηφοφόρων αποδέχονται ότι η επίθεση αποτελεί απειλή για το πολίτευμα και το 71% αντιτίθενται στην κίνηση (οι Ρεπουμπλικανοί υποστηρικτές ωστόσο εμφανίζονται διχασμένοι).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ένας στους πέντε ψηφοφόρους τάσσεται υπέρ της εισβολής στο Καπιτώλιο.

Σε αυτό το ποσοστό το 45% ανήκουν στους υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων. Όσον αφορά τον υπεύθυνο για όσα εξελίχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Ουάσιγνκτον, όπου το 55% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η ευθύνη βαρύνει τον απερχόμενο πρόεδρο Τραμπ.