Ελληνικά
Giriş Tarihi : 03-01-2021 11:50   Güncelleme : 03-01-2021 11:50

Αυτά τα καταστήματα είναι ανοικτά σήμερα

Αυτά τα καταστήματα είναι ανοικτά σήμερα

Σε καθεστώς ακόμα πιο αυστηρού lockdown μπήκε από σήμερα, Κυριακή 3 Ιανουαρίου, η χώρα, και μόνο συγκεκριμένα καταστήματα θα είναι ανοιχτά.


Τα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων (μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κ.λπ.) μπορούν να λειτουργήσουν με προτεινόμενο ωράριο 07:00-20:30, σύμφωνα με σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε. Δείτε ΕΔΩ.

Ποια σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά
Σημειώνεται πως για την πρώτη Κυριακή του έτους είχε ανακοινωθεί πως θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, ενώ στην αλυσίδα Μασούτης θα λειτουργήσουν επιλεγμένα καταστήματα με ωράριο 10:00-16:00.

Από την άλλη, τα ΑΒ Βασιλόπουλος έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσουν με ωράριο 9:00-17:00.

Αυτό που θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους οι καταναλωτές, είναι ότι πρόκειται για προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, και καλό είναι να ενημερώνονται για το ωράριο λειτουτργίας του καταστήματος που τους ενδιαφέρει είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, είτε επισκεπτόμενοι τις ιστοσελίδες τους είτε τις σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε κάθε περίπτωση εντός του καταστήματος πρέπει να υπάρχουν τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
 
Η απόσταση πρέπει να τηρείται στο ενάμισι 1,5 μέτρο μεταξύ των ατόμων.

Απαιτείται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Για τη μετάβαση σε κατάστημα ή σούπερ μάρκετ, υπενθυμίζεται, απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό μετακίνησης 2.