Ελληνικά
Giriş Tarihi : 10-11-2020 15:59   Güncelleme : 10-11-2020 15:59

ΕΕ: Η Κομισιόν βάζει την Amazon στο μικροσκόπιο

ΕΕ: Η Κομισιόν βάζει την Amazon στο μικροσκόπιο

Αντιμέτωπη με κατηγορίες για αντιμονοπωλιακή πολιτική είναι η Amazon.com Inc. από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγόρησε τη μεγάλη αμερικανική εταιρεία Amazon για στρέβλωση του ανταγωνισμού στις διαδικτυακές λιανικές αγορές και άνοιξε δεύτερη έρευνα για τις επιχειρηματικές πρακτικές της εταιρείας στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

«Η Επιτροπή είναι αντίθετη στο ότι η Amazon βασίζεται συστηματικά σε στοιχεία ιδιωτικών επιχειρήσεων ανεξάρτητων πωλητών, οι οποίοι πωλούν μέσω της πλατφόρμας της, προς όφελος της δικής της λιανικής επιχείρησης, η οποία ανταγωνίζεται άμεσα με αυτούς τους τρίτους πωλητές», ανέφερε η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε, επίσης, δεύτερη έρευνα για πιθανή ευνοϊκή μεταχείριση των λιανικών προσφορών της Amazon καθώς και των προσφορών πωλητών που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας και διάθεσής της. H Amazon διαφώνησε με την κατηγορία της ΕΕ.

Οι Βρυξέλλες με αυτό τον τρόπο κλιμακώνουν την πολεμική τους κατά της πολυεθνικής εταιρείας για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα δεδομένα από ανταγωνιστές της στην τεράστια διαδικτυακή πλατφόρμα λιανικής που διαθέτει.