Ελληνικά
Giriş Tarihi : 02-11-2020 14:15   Güncelleme : 02-11-2020 14:15

Νέα μέτρα από αύριο Τρίτη: Χωρίς προπονητή η άθληση σε εξωτερικούς χώρους, μόνο ατομική η άσκηση

Νέα μέτρα από αύριο Τρίτη: Χωρίς προπονητή η άθληση σε εξωτερικούς χώρους, μόνο ατομική η άσκηση

Νέα μέτρα είναι από αύριο Τρίτη 03/11 σε ισχύει για την αντιμετώπιση του κορονοϊου. Τα νέα μέτρα θα ισχύουν και στην άθληση και την γυμναστική η οποία στις κόκκινες περιοχές θα είναι χωρίς προπονητή ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους ενώ θα επιτρέπεται μόνο η ατομική άσκηση.


Ειδικότερα στο επίπεδο Α - επιτήρησης (κίτρινο) όσο αφορά τα νέα μέτρα επιτρέπονται προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, μείωση στο 75% του μέγιστου αριθμού των αθλούμενων ανά εγκατάσταση, ενώ σε ισχύ παραμένουν οι εξειδικευμένες οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Όσον αφορά τα γυμναστήρια, στο επίπεδο Α, προβλέπονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στο προσωπικό, αλλά και για το κοινό κατά την αναμονή σε χώρους του γυμναστηρίου και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του γυμναστηρίου καθώς και στην ομαδική άσκηση. Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στην ατομική άθληση (π.χ. διάδρομος, βάρη) με τήρηση απόστασης 2μ. Επίσης, θα πρέπει να τηρείται η αναλογία 1 άτομο ανά 10 τ.μ.
 
Στο επίπεδο Β - υψηλού κινδύνου (κόκκινο) ισχύει η αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Επιτρέπεται η ατομική άσκηση μόνο σε εξωτερικούς ανοιχτούς χώρους, χωρίς προπονητή. Επίσης, επιτρέπεται η ατομική άθληση μόνο σε ανοιχτές εγκαταστάσεις και για συγκεκριμένα αθλήματα, όπως αντισφαίριση, σκοποβολή, τοξοβολία, ιστιοπλοΐα (με μονομελές πλήρωμα), κωπηλασία (με μονομελές πλήρωμα), κανόε καγιάκ (με μονομελές πλήρωμα), θαλάσσιο σκι, στίβος, κολύμβηση (σε ανοιχτή θάλασσα), ποδηλασία, γκολφ, ιππασία και μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Όσον αφορά τα γυμναστήρια, στο επίπεδο Β, αναστέλλεται κάθε λειτουργία τους.

Σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων, επιτρέπονται μόνο της Α' Εθνικής ποδοσφαίρου (Super League) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), καθώς και ευρωπαϊκών αγώνων (Champions League & Europa League) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα της FIFA και της FIBA.