Avrupa
Giriş Tarihi : 14-09-2022 11:03

Akdeniz göçmenlere mezar olmaya devam ediyor

Akdeniz göçmenlere mezar olmaya devam ediyor

Libya'dan Avrupa'ya geçmeye çalışan aralarında 3 çocuğun da bulunduğu 6 göçmen açlık, susuzluk ve yanıklar nedeniyle hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü (UNHCR), Akdeniz'de kurtarılarak Sicilya'nın Pozzallo limanına getirilen 26 göçmenin ifadelerine göre 6 kişinin denize bırakıldığını açıkladı.

Çoğunluğunu Suriyeli ve Afganların oluşturduğu göçmenlerin Libya açıklarında küçük bir bot üzerindeyken bir ticaret gemisi tarafından kurtarıldığı duyuruldu.

Mülteci Örgütü'nün İtalya temsilcisi Chira Cardoletti sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Açlık, susuzluk ve aşırı yanıklar nedeniyle öldüler," ifadelerini kullandı. Bunun kabul edilemez bir durum olduğunu vurgulayan Cardoletti böyle trajedilerin önlenmesinin tek yolunun denizdeki kurtarma faaliyetlerinin güçlendirilmesi olduğunu belirtti.

UNHCR açıklamasında kurbanların 1,2 ve 12 yaşlarında 3 çocuk ve 3 yetişkin olduğu ifade edildi. Kurtarılan 26 kişinin de ciddi sağlık sorunlarıyla tedaviye alındığı belirtildi. Aşırı su kaybı yaşayan bir çocuk ve annesi helikopterle Malta'nın başkenti Valletta'ya nakledildi.

Ajans bu yıl içerisinde en az bin 200 kişinin Akdenizi geçmeye çalışırken hayatını kaybettiğini açıkladı. Son günlerde de yüzlerce göçmen yardım kuruluşları tarafından kurtarıldı. Halihazırda Sea Watch 3 ve Humanity 1 isimli gemilerde 600'den fazla göçmenin bir limana yanaşmayı beklediği duruyuruldu.

Avrupa sınır koruma ajansı Frontex'e göre ocak ve temmuz ayları arasında Orta Akdeniz hattını 42 bin 500 göçmen kullandı. Bu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 44'lük bir artış anlamına geliyor.

LMLM

LM