Ελληνικά
Giriş Tarihi : 14-04-2020 13:31   Güncelleme : 14-04-2020 13:31

UEFA: Σενάρια για ολοκλήρωση των διοργανώσεων τον Αύγουστο

UEFA: Σενάρια για ολοκλήρωση των διοργανώσεων τον Αύγουστο

Σκέψεις για ολοκλήρωση του Champions League και του Europa League σε δύο εβδομάδες μέσα στον Αύγουστο ώστε η νέα ποδοσφαιρική περίοδος να ξεκινήσει κανονικά τον Σεπτέμβριο φαίνεται να κάνει η UEFA και ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Συλλόγων (European Club Association ECA).

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί για το πότε θα επανέλθει η ποδοσφαιρική δράση στα ευρωπαϊκά γήπεδα, η UEFA και η ECA εξακολουθούν να στοχεύουν στην επανέναρξη των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μέχρι το καλοκαίρι, θέτοντας ένα πλάνο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για διεξαγωγή και ολοκλήρωση των δύο κορυφαίων ευρωπαϊκών διοργανώσεων τον Αύγουστο, μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες.

Το πλάνο περιλαμβάνει τη διεξαγωγή των προημιτελικών, των ημιτελικών και των δύο τελικών των διοργανώσεων σε μονούς αγώνες, σε ουδέτερο γήπεδο και κεκλεισμένων των θυρών. Η πρόταση ωστόσο αυτή δεν είναι αποδεκτοί από όλους, εξακολουθεί όμως να βρίσκεται στο τραπέζι.

Η UEFA επιθυμεί την επανέναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων το συντομότερο δυνατόν, αποδεχόμενη ωστόσο πως αυτό θα γίνει χωρίς την παρουσία οπαδών στα γήπεδα και στη βάση των οδηγιών που θα δώσουν οι Κυβερνήσεις των χωρών, με μοναδικό άξονα την υγεία και την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών και όσων εμπλέκονται με τον χώρο. Ήδη, αξίζει να σημειωθεί ότι η Bundesliga προγραμματίζεται να ξεκινήσει μέσα στον Μάιο.

LMLM