Ελληνικά
Giriş Tarihi : 20-06-2019 17:29   Güncelleme : 20-06-2019 17:29

Νέο κύμα καύσωνα - Πότε έρχεται

Νέο κύμα καύσωνα - Πότε έρχεται

Καιρός: Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για νέο κύμα καλοκαιρίας που έρχεται στη χώρα μας με υψηλές θερμοκρασίες και αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Πιο αναλυτικά, ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του στο Facebook προειδοποιεί για νέο καύσωνα που θα έρθει στην Ελλάδα από τη Δευτέρα ενώ κρούει και τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες για το τι πρέπει να προσέξουν. Γράφει, λοιπόν, στον προσωπικό του λογαριασμό τα εξής: 

«ΠΡΟΣΟΧΗ! ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ ΚΑΥΣΩΝΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ! ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ! 

Οι φίλοι και γενικά το ταξιδιωτικό κοινό που πρόκειται να επισκεφθεί περιοχές όπως την Ισπανία, τη Γαλλία, τα ανατολικά της Μ. Βρετανίας, την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Ελβετία αλλά τη βόρεια Ιταλία από την ερχόμενη Δευτέρα καλό θα είναι να λαμβάνουν τα μέτρα κατά του καύσωνα που λαμβάνουν οι ντόπιοι και να υιοθετούν και οι ίδιοι και να αποφεύγουν την έκθεσή τους στον ήλιο το μεσημέρι.να ενημερώνονται για τον καιρό από την επίσημη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας που βρίσκονται ή θα βρίσκονται! 
Οι αναμενόμενες πολύ υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, οπότε καλό επίσης είναι να ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές για τυχόν ανάλογα περιστατικά ! 
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου»

Σημειώνεται πως στην τηλεοπτική πρόγνωση ο Σάκης Αρναούτογλου, ανέφερε πως το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα αναμένεται να είναι «καυτό», με τις ανώτατες θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 37 έως και 39 βαθμούς Κελσίου, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, που είναι μακριά από τη θάλασσα. Στα νησιά η πιο ζεστή από τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να είναι η Κυριακή.

Τέλος ο Σάκης Αρναούτογλου προέβλεψε ότι από την προσεχή Τρίτη οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας θα υποχωρήσουν, ξεκινώντας από τον βορρά, με τον υδράργυρο να καταγράφει πτώση από 5 έως 7 βαθμούς Κελσίου.