Ελληνικά
Giriş Tarihi : 07-05-2019 13:19   Güncelleme : 08-05-2019 01:54

Η ομιλία Τσίπρα στην Ξάνθη

Η ομιλία Τσίπρα στην Ξάνθη

Φυσικά στην κορυφή της ατζέντας του πρωθυπουργού ήταν οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που πυροδοτήθηκαν από την πρόταση μομφής εναντίον του Παύλου Πολάκη που κατέθεσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μια πρόταση μομφής που η κυβέρνηση μετέτρεψε σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Δείτε την ομιλία του, στο κλειστό γυμναστήριο:

«Οι Ρομά δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, παιδιά ενός κατώτερου θεού», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Χτίσαμε θεμέλια για ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε επίσης στα δικαιώματα των γυναικών και είπε πως καταργήθηκε η υποχρεωτικότητα της Σαρίας, γεγονός με ιδιαίτερη σημασία για τα δικαιώματα της γυναίκας.

«Επανεξετάζουμε για πρώτη φορά το νομοθετικό πλαίσιο του νόμου 1920/1991, που αναγνωρίζουμε όλοι ότι είναι ξεπερασμένο και πρέπει να αλλάξει, πρέπει να αντικατασταθεί από μια διαδικασία για την ανάδειξη Μουφτήδων από σώμα θρησκευτικών λειτουργών της μειονότητας και που θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή τους από τη μειονότητα», είπε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα σήμερα επισκέφθηκε τον οικισμό Ρομά στα Κιμμέρεια Ξάνθης και τον χαρακτήρισε ένα «παράδειγμα πολυπολιτισμικής συμβίωσης».