Ελληνικά
Giriş Tarihi : 12-10-2014 13:13   Güncelleme : 12-10-2014 13:13

BURHAN BARAN'ın KONUŞMASI...RAHATSIZ ETMİŞ!!!

BURHAN BARAN'ın KONUŞMASI...RAHATSIZ ETMİŞ!!!

Tο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη άρχισε να ψάχνει για τρεις υποψηφίους βουλευτές στη Ροδόπη, που θα στελεχώσουν το κόμμα του στις επόμενες εθνικές εκλογές, που φαίνεται ότι δεν είναι και πολύ μακριά. -Βέβαια συνολικά δεν έχουμε ακούσει τις προτάσεις του κόμματος για την Θράκη, αλλά ακόμα και τις θέσεις που έχουν όσον αφορά την μειονότητα. Και με τον τρόπο αυτό μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος, ότι το Ποτάμι ψαρεύει σε θολά νερά. -Γνωρίζοντας πολύ καλά ως δημοσιογράφος ο αρχηγός του, ότι πάντοτε ξεχασμένοι και αποτυχόντες μειονοτικοί πολιτικοί, ψάχνουν να βρουν ως όχημα ένα καινούργιο κόμμα, για να περάσουν τις θέσεις τους, η συγκεκριμένα τις πολιτικές που θέλει να εφαρμόσει η Άγκυρα και το προξενείο στην περιοχή. -Πέρασαν σχεδόν 20 ημέρες από το συμβούλιο διαλόγου που διοργάνωσε το Ποτάμι στην Αθήνα, όπου ομιλητής που εισηγήθηκε για την Θράκη, ήταν ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ από την Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν. -Και τα όσα «αξιόλογα» είπε δεν έγιναν ούτε καν αντικείμενο σχολιασμού από τα λαλίστατα στο διαδίκτυο μέλη του Ποταμιού.


Και όμως ο πρώην πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ που ψάχνει να βρει πολιτική στέγη, βρήκε ευκαιρία να περάσει τις θέσεις που θέλει και το τι συμβαίνει στην Θράκη κατά την άποψη του. -Ζήτησε από το κόμμα να αποδεχθεί ξεχωριστή εθνική ταυτότητα, δηλαδή να γίνει πράξη ο συλλογικός αυτοπροσδιορισμός και ανέφερε τα παραδείγματα των γνωστών παράνομων τουρκοσυλλόγων που ζητά να λειτουργούν με την επονομασία «τουρκικός». Για Πομάκους και Ρομά μάλλον δεν άκουσε τίποτα. -Μάλιστα ζήτησε και την απάλειψη του άρθρου 19, ώστε να επανέλθει η ιθαγένεια των χιλιάδων μουσουλμάνων που την απώλεσαν από το 1955 έως το 1998 όπως ανέφερε αδίκως. -Και όσο για την συνθήκη της Λωζάννης που αναφέρεται σε θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη, τη θεωρεί ότι είναι ξεπερασμένη, αφού υπογράφτηκε στην «πολυπολιτισμική οθωμανική αυτοκρατορία», που δείχνει ότι νοσταλγεί, γιατί ήταν ένα «χωνευτήρι λαών και εθνοτήτων». -Και τότε κυριαρχούσαν οι προσδιορισμοί στο θρησκευτικό παράγοντα, αναφέρει ο πολιτευτής.


Για τις απελάσεις και τον διωγμό χιλιάδων Ελλήνων από την Τουρκία και την αμοιβαιότητα, μάλλον δεν γνωρίζει τίποτα ο Ξανθιώτης πολιτευτής. -Εντύπωση όμως μας κάνει και η άποψη του για το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, αφού θεωρεί ότι το ενδιαφέρον του για την μειονότητα δεν είναι κάτι αρνητικό, αφού διατηρούν δεσμούς σε μία «κοινή πολιτισμική και εθνική ταυτότητα». Δεκτές δηλαδή και όλες οι παρεμβάσεις του προξενείου. Είναι αποδεκτά όμως αυτά από το Ποτάμι;


Σε αυτά τα …ωραία και ανιστόρητα του Μπουρχάν Μπαράν, που όλως τυχαίως είναι και θέσεις βέβαια του Αχμέτ Νταβούτογλου και προσπαθεί να τις περάσει σε ένα κόμμα που τώρα αναδύεται, δεν απάντησε κανένας σύντροφος του Ποταμιού τοπικά. -Προφανώς κάποιοι δεν γνωρίζουν στην Αθήνα, ίσως τα βλέπουν όλα ρομαντικά και ανθρώπινα όπως παρουσιάζονται δακρύβρεχτα και προσπαθούν να μπουν σε ψηφοθηρικές λογικές με τέτοιους υποψηφίους. -Αλλά οι σύντροφοι εδώ στην Θράκη που γνωρίζουν, άραγε δεν ευαισθητοποιήθηκε κανένας να ενημερώσει τον αρχηγό και το κόμμα του, για το τι πραγματικά συμβαίνει στη Θράκη;


Καθώς και για το ρόλο κάποιων προσώπων; -Και ο Μπουρχάν Μπαράν ως επιτυχημένος επιστήμονας εδώ στην περιοχή μας και πρώην βουλευτής, δικαιούται άραγε να μιλάει για «βαρβαρότητα» στην κοινωνία μας, που δεν αποδέχεται δήθεν τη διαφορετικότητα, όταν για τον ίδιο τα πραγματικά προβλήματα της Θράκης εγκλωβίζονται μόνο σε αυτά που προανέφερε; -Λέξη δεν είπε ο επιστήμονας για την ανεργία που μαστίζει την νεολαία των μουσουλμάνων αλλά και των χριστιανών, για την πραγματική μόρφωση που πρέπει να αποκτήσουν τα παιδιά και για ποιους λόγους δεν γνωρίζει καθόλου ελληνικά η μεγάλη πλειοψηφία της μειονότητας. -Γιατί ανακατεύει επίσης την τράπουλα των εκλογών το προξενείο μιας ξένης χώρας που το υπερασπίζεται και επίσης ξέχασε παντελώς να αναφερθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος μουσουλμάνοι και χριστιανοί, τα εργοστάσια που κλείνουν, πως θα ζήσουν οι αγρότες, οι καπνοπαραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι. -Που όλα αυτά βέβαια αποτελούν τα πραγματικά προβλήματα της Θράκης και ουδεμία σχέση έχουν με τα ψευδοδιλλήματα ξεχασμένων πολιτικών, πού αλλάζουν μαντρί για να επανέλθουν στο πολιτικό προσκήνιο. -Φαίνεται όμως ότι τα πραγματικά προβλήματα πολλοί τέτοιοι πολιτευτές της μειονότητας, τα έχουν λυμένα για τον εαυτό τους και δεν τους αγγίζουν.

Πηγή: xronos


AdminAdmin