Ελληνικά
Giriş Tarihi : 08-03-2018 11:29   Güncelleme : 08-03-2018 11:29

KAYIKÇI KAVGASI: Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και ΣΑΡΙΑ

KAYIKÇI KAVGASI: Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και ΣΑΡΙΑ

Trakya'nın Sesi: Μήπως τον Καλαντζή Ειδικό Γραμματέα στο Υπουργείο Παιδείας καί Θρησκευμάτων στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον διόρησε ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας;

 

Δήλωση του συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Όταν ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Καλλαντζής αναφέρεται στο θέμα της σαρία και σημειώνει ότι προοδευτικό μέτρο δεν επιβάλλεται από πάνω, θα όφειλε να γνωρίζει ότι η Αριστερά επί σειρά ετών ζητούσε την κατάργηση της σαρία.

Χαιρετήσαμε την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για την προαιρετικότητα της χρήσης της σαρία και την θεωρήσαμε σαν ένα σημαντικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Ασφαλώς και ο καθείς έχει δικαίωμα να έχει την άποψη του.

Όταν όμως είσαι κυβερνητικό στέλεχος δεν μπορείς να κρατάς αποστάσεις έστω και διακριτικές από μια σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία μάλιστα χαρακτηρίστηκε ιστορική τόσο από την μειονότητα όσο και από την πλειονότητα.

Και δεν επιτρέπεται να εκφράζεις την άποψη αυτή σε ένα επιλεγμένο σώμα που εξαρτάται από σένα, δηλαδή τους ιεροδιδασκάλους που ατυχώς κληρονομήσαμε από το παλιό καθεστώς.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον ειδικό γραμματέα ότι αγώνας μας για τον εκδημοκρατισμό των δομών που επηρεάζουν την ζωή της μειονότητας έρχεται από πολύ παλιά και συνεχίζεται αταλάντευτα.

Αλλά μάλλον ο ειδικός γραμματέας υπήρξε το πάλαι σε άλλες κυβερνήσεις που ελάχιστη σχέση είχαν με αυτούς τους αγώνες.

Ο συντονιστής της Ν.Ε.

Σταμάτης Σακελλίων

AdminAdmin