Ελληνικά
Giriş Tarihi : 22-12-2017 08:50   Güncelleme : 22-12-2017 08:50

Αποσύρθηκαν άλλες 720 παρτίδες γάλακτος λόγω σαλμονέλας

Αποσύρθηκαν άλλες 720 παρτίδες γάλακτος λόγω σαλμονέλας

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο με τα μολυσμένα με σαλμονέλα γάλατα, που ξεκίνησε από τη Γαλλία και έχει επεκταθεί σε περίπου 30 χώρες. Η εταιρεία Lactalis, ανακάλεσε σε διεθνές επίπεδο το σύνολο της παραγωγής της από το εργοστάσιό της στην Κραόν από τον Φεβρουάριο δηλαδή 720 παρτίδες βρεφικού γάλακτος και άλλων προϊόντων.

Αν και υπολογίζεται ότι η ανάκληση αυτή αφορά χιλιάδες τόνους προϊόντων δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής ποσότητα βρεφικών τροφίμων που ανακαλούνται.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι ανακαλείται το σύνολο των προϊόντων που παρασκευάστηκαν ή συσκευάστηκαν στο εργοστάσιο στην Κραόν, στη Δυτική Γαλλία, όπου γνωρίζουν ότι «υπήρξε διάχυτη μόλυνση έπειτα από εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του πρώτο εξαμήνου του 2017».

Η απόσυρση αφορά τα προϊόντα Picot (βρεφικές σκόνες και δημητριακά), Milumel (βρεφικές σκόνες και δημητριακά) και Taranis (μείγμα αμινοξέων σε σκόνη για την αντιμετώπιση παθολογικών προβλημάτων).

Η παραγωγή στο εργοστάσιο της Κραόν έχει ανασταλεί από τις 8 Δεκεμβρίου προκειμένου να γίνει ενδελεχής καθαρισμός των εγκαταστάσεων.