Ελληνικά
Giriş Tarihi : 13-12-2017 20:48   Güncelleme : 13-12-2017 20:48

Η αστυνομία… ψάχνει τους καθηγητές του ΔΠΘ που χρησιμοποιούν τον όρο «ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ»

Η αστυνομία… ψάχνει τους καθηγητές του ΔΠΘ που χρησιμοποιούν τον όρο «ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ»

Η υπόθεση έγινε γνωστή από την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, μέσω της οποίας ζητά διευκρινίσεις από τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές Κομοτηνής.

Αφορμή στάθηκε το έγγραφο του διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με το οποίο ζητήθηκαν «τα πλήρη στοιχεία του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο- πεδίο- ειδικότητα, σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου «τουρκική μειονότητα».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«To υπουργείο βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες σε σχέση με το συγκεκριμένο έγγραφο, καθότι όπως είναι διατυπωμένο γεννά εύλογες αμφιβολίες.

Το υπουργείο διαβεβαιώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται και θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση μόλις έχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις. Το θέμα προέκυψε όταν με εισαγγελική παραγγελία, η Ασφάλεια Κομοτηνής ζητά εγγράφως από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας-μαζί με Διευθύνσεις κατοικίας-του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος (Καθηγητών. Λεκτόρων, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού και Διδασκόντων μέσω ΕΣΠΑ), του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο-πεδίο-ειδικότητα, σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου “τουρκική μειονότητα”.
Επίσης η Ασφάλεια Κομοτηνής ζητά από το ΔΠΘ να απαντήσει αν υπάρχουν δημοσιευμένες μελέτες ακαδημαϊκών ή άλλων έγκυρων μελετητών, οι οποίες να ασχολούνται με το παραπάνω ζήτημα».

AdminAdmin