Ελληνικά
Giriş Tarihi : 16-08-2014 13:06   Güncelleme : 16-08-2014 13:06

Απλήρωτοι και αποκλεισμένοι στη Γερμανία βρίσκονται 24 αμμοβολιστές από τη Θράκη !

Απλήρωτοι και αποκλεισμένοι στη Γερμανία βρίσκονται 24 αμμοβολιστές από τη Θράκη !

22 άτομα από την Ξάνθη και 2 από τη Ροδόπη έφτασαν στη Γερμανία προκειμένου να εργαστούν σε έλληνα εργολάβο που αναλαμβάνει αμμοβολές σε γερμανικά ναυπηγεία.

Όπως καταγγέλει ο Ιρφάν Αβτζή από την Ξάνθη, οι πιο παλιοί έχουν συμπληρώσει 7 μήνες χωρίς να έχουν πληρωθεί με οφειλές 5 εως 10 χιλιάδων ευρώ.

Απλήρωτοι, χωρίς φαγητό, τους βγάζει από το σπίτι

Έκαναν απεργία, η οποία περιφρουρήθηκε απόλυτα στο ναυπηγείο που εργάζονται,  αλλά δεν είχε αποτέλεσμα και  οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στη «μαύρη» εργασία, χωρίς ένσημα, δεν έχουν λεφτά ούτε για τη σίτησή τους, ενώ πλέον τους γίνεται έξωση και από το σπίτι, που νοίκιαζει ο εργολάβος Α.Π. από την Αθήνα (από εταιρία που εμφανίζεται να έχει έδρα την Ελευσίνα), ο οποίος είναι πια άφαντος.

Από την πρεσβεία τους κλείνουν το τηλέφωνο
Οι εργαζόμενοι παίρνουν τηλέφωνο στην ελληνική πρεσβεία αλλά οι υπεύθυνοι κλείνουν τα τηλέφωνα, ενώ ούτε δικαστικά έχουν καταφέρει κάτι. «Έχουμε αποφασίσει ότι δεν θα φύγουμε αν δεν παρουμε τα λεφτά μας, στην Ελλάδα έχει κοπεί το ρεύμα στις οικογένειές μας και δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες» αναφέρει ο Ιρφάν Αβτζή που κατήγγειλε το περιστατικό στο Κανάλι 6 της Ξάνθης για να βρεθεί ο εργολάβος.

Οι αμμοβολιστές έχουν σταματήσει από τις 4 Αυγούστου να δουλεύουν και αναζητούν τον εργοδότη που είχε υποσχεθεί πληρωμές κάθε 15 του μήνα. Όπως είναι γνωστό, χιλιάδες κάτοικοι των ορεινών περιοχών Ξάνθης και Ροδόπης απασχολούνται σε ναυπηγεία της Βόρειας Ευρώπης ως αμμοβολιστές προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επίπονη και επιβλαβή για την υγεία εργασία, αλλά είναι το έσχατο μέσο όσων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την ανεργία, ιδιαίτερα μετά την κρίση στη χώρα.

 

http://www.xanthipress.gr/apliroti-ke-apoklismeni-sti-germania-vriskonte-24-ammovolistes-apo-ti-thraki/

AdminAdmin