Ελληνικά
Giriş Tarihi : 18-04-2017 01:50   Güncelleme : 18-04-2017 01:50

Ερντογάν: Νέο δημοψήφισμα για την θανατική ποινή αν χρειαστεί

Ερντογάν: Νέο δημοψήφισμα για την θανατική ποινή αν χρειαστεί

"Θέλω να ευχαριστήσω έναν έναν τους ψηφοφόρους μας " δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν σε διάγγελμα που απηύθυνε για το δημοψήφισμα. Ο ίδιος τόνισε ότι θα θέσει το θέμα της επαναφοράς της θανατικής ποινής σε δημοψήφισμα, εφόσον χρειάστει.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους τόνισε πως ελπίζει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα ωφελήσουν την Τουρκία. Σύμφωνα με τον ίδιο τα ανεπίσημα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο αριθμός των ψήφων υπέρ του "ναι" ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια, ήτοι 1,3 εκατομμύρια περισσότεροι ψήφοι έναντι του "όχι".

Ο Ερντογάν μίλησε για μια ιστορική απόφαση που έλαβε ο τουρκικός λαός κι ότι η μεταρρύθμιση αυτή είναι η σημαντικότερη στην ιστορία της Τουρκίας. Όλες οι ψήφοι είναι σημαντικές στο δημοψήφισμα, είπε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταιγίπ Ερντογάν. Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους υποστήριξε ότι η στήριξη των πολιτών για την συνταγματική αναθεώρηση αυξήθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία. Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι όλα τα άρθρα της συνταγματικής αναθεώρησης θα τεθούν άμεσα σε ισχύ, ορισμένα θα τεθούν σε ισχύ το Νοέμβριο του 2019. Όλοι πρέπει να σεβαστούν την απόφαση του έθνους μας, ειδικά οι σύμμαχοί μας, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταιγίπ Ερντογάν δήλωσε πριν από λίγο σε ομιλία που εκφώνησε ενώπιον υποστηρικτών του στην Κωνσταντινούπολη ότι μετά το "ναι" στο δημοψήφισμα που διεξήχθη σήμερα στην Τουρκία, "θα συνεχίσουμε την πορεία μας γρηγορότερα κι ισχυρότεροι". Σύμφωνα με τον ίδιο, το "ναι" επικράτησε με ποσοστό 51,5%.

Θα συζητήσω αμέσως το ζήτημα της επαναφοράς της θανατικής ποινής με τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ και τον ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος Μπαχτσελί, είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον υποστηρικτών του στην Κωνσταντινούπολη.

AdminAdmin