Ελληνικά
Giriş Tarihi : 22-08-2022 01:04

Οι Ρώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς για την δολοφονία της κόρης του Aleksandr Dugin

Οι Ρώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς για την δολοφονία της κόρης του Aleksandr Dugin

Η Darya Dugina σκοτώθηκε από έκρηξη στο αυτοκίνητό της, όπως επιβεβαίωσε η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας.

Η Darya Dugina, κόρη του ανθρώπου που αποκαλείται «εγκέφαλος του Putin» ή και ο «RasPutin του Putin» Aleksandr Dugin, σκοτώθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος είχε τοποθετηθεί στο Toyota Land Cruiser το οποίο οδηγούσε και εξερράγη, ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει, σύμφωνα με ρωσική επιτροπή έρευνας.

«Η γυναίκα οδηγός πέθανε επί τόπου.
Η ταυτότητα της θανούσης έχει εξακριβωθεί: πρόκειται για τη δημοσιογράφο και πολιτικό επιστήμονα Darya Dugina».
«Το περιστατικό έλαβε χώρα σε έναν αυτοκινητόδρομο περίπου 20 χιλιόμετρα δυτικά της Μόσχας γύρω στις 21:35 τοπική ώρα, με μάρτυρες να λένε ότι η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που τίναξε το όχημα στον αέρα ακριβώς στη μέση του δρόμου, σκορπίζοντας συντρίμμια τριγύρω», σύμφωνα με νέες λεπτομέρειες στο RT.
«Το φλεγόμενο αυτοκίνητο, στη συνέχεια προσέκρουσε σε φράχτη, σύμφωνα με φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο».
Αν και η επίσημη αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί, υπάρχουν ευρέως διαδεδομένες εικασίες ότι ήταν αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός (IED).
Η ρωσική επιτροπή έρευνας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία, ενώ πρόσθεσε ότι εξετάζει «όλες τις εκδοχές» σχετικά με το συμβάν.

Στόχος της επίθεσης ο πατέρας της Darya Dugina, ή και οι δύο μαζί

Όπως μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό μέσο 112, η Dugina και ο πατέρας της επρόκειτο να επιστρέψουν στη Μόσχα με το ίδιο αυτοκίνητο.
Η ρωσική εφημερίδα Baza αναφέρει ότι η 30χρονη επέστρεφε στο σπίτι από το "Παράδοση" - ένα φεστιβάλ λογοτεχνίας και μουσικής, όταν σημειώθηκε η έκρηξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγούσε για περίπου 10 λεπτά πριν από την έκρηξη.
Το ρεπορτάζ ανέφερε επίσης τον Ρώσο βιολιστή Pyotr Lundstrem, είπε ότι ο πατέρας της επρόκειτο να είναι μαζί της στο όχημα.
Όμως ο Dugin, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν ο πραγματικός στόχος της επίθεσης, τελευταία στιγμή αποφάσισε να ταξιδέψει ξεχωριστά και ακολούθησε με άλλο αυτοκίνητο λίγα λεπτά αργότερα.
Ο Andrei Krashnov, φίλος της Dugina και επικεφαλής του ρωσικού κινήματος Russian Horizon, επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass.
«Αυτό ήταν το όχημα του πατέρα της.
Η Darya οδηγούσε άλλο αυτοκίνητο, αλλά πήρε το αυτοκίνητό του σήμερα, ενώ ο Aleksandr πήγε με διαφορετικό τρόπο.
Επέστρεψε, ήταν στον τόπο της τραγωδίας.
Από όσο καταλαβαίνω, ο Aleksandr ή πιθανώς και οι δύο μαζί ήταν ο στόχος», είπε ο Krashnov.

Οργή στη Ρωσία, την Ουκρανία κατηγορούν αξιωματούχοι της Ρωσίας, ζητούν αντίποινα

Ορισμένοι αξιωματούχοι που τάσσονται υπέρ του Κρεμλίνου κατηγόρησαν αμέσως το Κίεβο για την έκρηξη.
Το ίδιο και τα κανάλια Telegram που υποστηρίζουν το Κρεμλίνο και οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης κατηγόρησαν αμέσως την Ουκρανία για την έκρηξη και κάλεσαν τους Ρώσους να «εκδικηθούν» για τον θάνατο της Dugina.
Αυτό, μαζί με τις πρόσφατες επιθέσεις εντός της Κριμαίας, θα μπορούσε πράγματι να σημαίνει μεγαλύτερη κλιμάκωση στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η Margarita Simonian, επικεφαλής του κρατικά χρηματοδοτούμενου τηλεοπτικού σταθμού RT, έγραψε ότι «ανατίναξαν την κόρη του Dugin» και κάλεσε για επιθέσεις κατά των «κέντρων λήψης αποφάσεων» στο Κίεβο.
Ο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης, ελεγχόμενης από τη Ρωσία Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushylyn, έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ότι η Darya Dugina είχε σκοτωθεί και κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση.
«Οι τρομοκράτες του ουκρανικού καθεστώτος προσπαθώντας να εξοντώσουν τον Aleksandr Dugin ανατίναξαν την κόρη του…
Σε αυτοκίνητο.
Ευλογημένη μνήμη της Darya, είναι μια πραγματική Ρωσίδα!», έγραψε.
Σε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media έχει καταγραφεί η στιγμή που ο Aleksandr Dugin φτάνει στο σημείο όπου η κόρη του έχασε τη ζωή της.
Το βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, δείχνει τον Dugin να παρακολουθεί σοκαρισμένος την ώρα που τα σωστικά συνεργεία φτάνουν στο σημείο όπου βρίσκεται το φλεγόμενο αυτοκίνητο.

Ποιος είναι ο Aleksandr Dugin

O Aleksandr Dugin είναι ένας υπερεθνικιστής φιλόσοφος ο οποίος θεωρείται «γεωπολιτικός γκουρού» και «μυαλό του Putin» με μεγάλη επιρροή στην μετα-σοβιετική Ρωσία.
Δεν κατέχει επίσημη θέση στην κυβέρνηση, είναι όμως στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου και έχει χαρακτηριστεί ακόμη και ως "ο Ρασπούτιν του Putin", στις θεωρίες του οποίου στηρίζεται μεγάλο μέρος του οράματος μιας νέας Ρωσίας.
Ο Aleksandr Dugin τάσσεται εδώ και χρόνια υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία των ρωσόφωνων περιοχών, με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας ρωσικής αυτοκρατορίας.
Σε αυτή θα περιλαμβάνεται και η Ουκρανία.

Η Darya Dugina

Η 30χρονη κόρη του Darya Dugina, ήταν δημοσιογράφος, με σπουδές και διδακτορικό στη Φιλοσοφία πρώην αρχισυντάκτρια στο τηλεοπτικό δίκτυο Tsargrad φίλικά προσκείμενο στον Ρώσο πρόεδρο και είχε επίσης ταχθεί υπέρ της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Τον Μάιο χαρακτήρισε σε συνέντευξή της τον πόλεμο «σύγκρουση πολιτισμών» και δήλωσε περήφανη που τόσο η ίδια όσο και ο πατέρας της είναι στόχος κυρώσεων από τη Δύση, καθώς την άνοιξη οι αμερικανικές και οι βρετανικές αρχές επέβαλαν κυρώσεις στη Darya Dugina για τη διασπορά «παραπληροφόρησης» σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Ο Dugin είναι στόχος κυρώσεων των ΗΠΑ ήδη από το 2015 για τη φερόμενη εμπλοκή του στην προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία.
Η επιρροή του Dugin στον Putin αποτελεί αντικείμενο εικασιών, με κάποιους αναλυτές να εκτιμούν ότι είναι μεγάλη, ενώ άλλοι να τη χαρακτηρίζουν μηδαμινή και κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως οι δυο άντρες μοιράζονται τις ίδιες απόψεις και το όραμα για τη θέση της Ρωσίας στον κόσμο.

AdminAdmin