Ελληνικά
Giriş Tarihi : 14-11-2016 18:33   Güncelleme : 14-11-2016 18:33

Οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης στο εμετικό πανό, για τη Σρεμπρένιτσα : “Ανθρωπόμορφα φασιστοειδή …”

Οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης στο εμετικό πανό, για τη Σρεμπρένιτσα : “Ανθρωπόμορφα φασιστοειδή …”

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης εκ μέρους του συνόλου της Ελληνικής Κυβέρνησης εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη και αποτροπιασμό του για τα όσα έλαβαν χώρα χθες στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας – Βοσνίας.

Ο Γ. Βασιλειάδης χαρακτηρίζει την ανάρτηση του φασιστικού πανό, εναντίον των Βοσνίων, που αφορούσε τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, από ελάχιστο αριθμό θεατών, απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο δεν συνάδει με τις Αρχές και τις Αξίες της Ελληνικής Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τον Ελληνικό Λαό.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους ανθρωπόμορφα φασιστοειδή δεν έχουν καμία θέση στα ελληνικά γήπεδα, ιδίως στους αγώνες της Εθνικής μας ομάδαςκαι βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία για να εντοπιστούν οι δράστες και να τιμωρηθούν, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την πρόθεση να τους απαγορευθεί, διά βίου, η είσοδος στα γήπεδα.

Την απόλυτα δικαιολογημένη οργή των Βόσνιων αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης, προκάλεσε πανό που αναρτήθηκε στην ελληνική εξέδρα κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής με τη Βοσνία, στο γήπεδο “Καραϊσκάκης”, και στο οποίο αναγραφόταν στα σέρβικα: «Nož, žica, Srebrenica» (μαχαίρι, σύρμα, Σρεμπρενίτσα).
cxlkw8zxeaax3za1479077422
Το πανό αναφέρεται στη σφαγή των Βοσνίων στην ομώνυμη πόλη τον Ιούλιο του 1995 κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Πρόκειται για το σύνθημα μίσους του σέρβικου εθνικισμού που επικροτεί τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα το 1995. Από το βράδυ της Τετάρτης, οι φωτογραφίες με το κατάπτυστο πανό ήδη κάνουν το γύρω του διαδικτύου, εκθέτοντας τη χώρα μας, με τους Βόσνιους να αναρωτιούνται εάν θα πάρει θέση η ΟΥΕΦΑ για τη συγκεκριμένη κίνηση.

AdminAdmin