Ελληνικά
Giriş Tarihi : 06-11-2016 03:28   Güncelleme : 06-11-2016 03:28

Ξάνθη:Μαζικό αντιφασιστικό «όχι» στο άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής

Ξάνθη:Μαζικό αντιφασιστικό «όχι» στο άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής

Με μαζικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο απάντησαν οι φορείς της Ξάνθης στην επαναλειτουργία των γραφείων της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στην πόλη - Απόπειρα επίθεσης σε δημοσιογράφο από χρυσαυγίτες - Συμπλοκές αντιεξουσιαστών με ΜΑΤ.

Πάνω από χίλιους διαδηλωτές που αντιδρούν, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά καθόλου κόσμο δεν είχαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΧΑ στην Ξάνθη. 

Η πόλη αντέδρασε δυναμικά και, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ, πολιτικών συλλογικοτήτων της αριστεράς, του φοιτητικού συλλόγου και άλλων συλλογικοτήτων αρκετοί, ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και πραγματοποίησαν μεγάλη αντιφασιστική πορεία.  Η πορεία προσέγγισε τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης, όπου βρέθηκε ο βουλευτής Ι. Λαγός και άλλοι 4 βουλευτές αλλά καθόλου κόσμος για εγκαίνια καθώς μόνο 10 μέλη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης παραβρέθηκαν στην τελετή.

Κάτω από τα γραφεία, και υπό το βλέμμα των στελεχών της ΧΑ και του Λαγού, οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της Χ.Α., του φασισμού και των νεοναζί και αποχώρησαν ειρηνικά ολοκληρώνοντας την πορεία τους στην πλατεία.

Ήταν μια δυναμική, μαζική και ειρηνική διαδήλωση, όπως το 2013, που έστειλε το δικό της μήνυμα από την πολυπολιτισμική Ξάνθη ενάντια στη Χ.Α. που ευθύνεται για αρκετές επιθέσεις εναντίον μειονοτικών και αντιφασιστών μέχρι τον Απρίλιο του 2013. Στην πορεία συμμετείχαν μεταξύ άλλων συνδικαλιστές, 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητές, μαθητές και πλήθος πολιτών.

Εκτεταμένες συμπλοκές και καταστροφές σημειώθηκαν στο κέντρο της Ξάνθης μετά την πορεία ενάντια στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χ.Α.

 

AdminAdmin